O bãtrânã din Hunedoara a rãmas fãrã aproape 1000 de euro dupã ce a intrat pe mama unui escroc. Individul a profitat de faptul cã bãtrâna a crezut cã se îmbogãteste.
Escrocheria a avut loc în municipiul Hunedoara iar victimã a fost o localnicã de 76 de ani. Femeia a fost pãgubitã chiar în fata sediului unei unitãti bancare din localitate. Voia sã cumpere de la bancã 1.000 de euro, dar a fost abordatã de escroc si pãcãlitã. Individul s-a oferit sã îi vândã 1.000 de euro, la un curs favorabil de 4,6 lei/euro, adicã cu circa 2 lei mai mai mic fatã de cursul de  vânzare al bãncilor sau caselor de schimb. Crezând cã o sã iasã în câstig cu circa 200 de lei, pensionara a acceptat si i-a dat individului 4.600 de lei. A primit în schimb 20 de bancnote a câte 50 euro.
”La un moment dat, bãrbatul a solicitat restituirea sumei respective si, profitând de neatentia femeii, i-a restituit o altã sumã de bani, pe care hunedoreanca nu a numãrat-o decât în momentul în care a ajuns la domiciliu”, precizeazã Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Asa a aflat femeia cã a primit, în schimbul celor 4.600 de lei, o bancnotã de 50 euro si  27 bancnote de 1 leu.
În cauzã, politistii au întocmit dosar penal pentru înselãciune încearcã sã dea de escroc.
Maximilian Gânju