Pentru prima datã în istoria statiunii de munte Straja, orasul Lupeni  va vedea cã turismul este viitorul.  Cifrele, la finalul sezonului de iarnã, aratã cã nu mai putin de 1.000 de oameni au lucrat cu cãrti de muncã în turism, iar profitul adus Lupeniului este si el un record absolut.
„Din punct de vedere al administratiei, încasãrile pe statiunea Straja au fost la aproximativ 500 de mii de euro, în aceastã iarnã. Este o sumã-record pentru noi, o sumã ce ne  permite acum sã facem investitii”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Mai mult, primarul din Lupeni spune cã acesti bani se întorc în oras si doar asa oamenii pot observa cã turismul chiar este o alternativã.
„Din banii pe care noi i-am adunat din Straja, facem un drum în Lupeni. Acest lucru este important, si anume: cã Straja aduce orasului ceea ce ne asteptam. Sã facem 500 de mii de euro din telegondolã, telescaun si parcãri, nu cred cã este putin si banii se întorc cãtre cetãtenii din Lupeni. Mai mult, în acest sezon, statiunea a avut 1.000 de angajati cu cãrti de muncã, timp de aproximativ 4 luni de zile”, mai spune primarul din Lupeni.
Si, dacã tot merge bine turismul la Straja, primarul spune cã va continua sã investeascã aici. Are deja proiecte depuse pentru statiune si totul va fi creat în scopul atragerii a cât mai multi turisti în sezonul de iarnã.

„Am depus, încã din decembrie anul trecut, la Ministerul Turismului, proiecte pentru Straja de 100 de  miliarde de lei vechi. Am trimis si primele clarificãri cãtre minister si suntem, cu douã dintre cele 4 proiecte, licitate. Ne-am aflat în procedura de încredintare a contractului si vor începe, cu sigurantã lucrãrile.  Va urma apoi sã facem încã douã licitatii. Aici mã refer la pasarela care ne dorim sã lege pârtia Constantinescu de pârtia 4 si asta va duce la cea mai lungã pârtie din România”, a conchis Lucian Resmeritã. Si iarna a tinut cu schiorii, iar în acest an a fost zãpadã. Un lucru, însã, nu au reusit cei care au investit în turismul de iarnã: sã convingã guvernantii sã accepte vacanta de iarnã în forma în care a fost în 2018.
Diana Mitrache