Câstig-record în Straja. Bani investiti înapoi în comunitate

Pentru prima datã în istoria statiunii de munte Straja, orasul Lupeni  va vedea cã turismul este viitorul.  Cifrele, la finalul sezonului de iarnã, aratã cã nu mai putin de 1.000 de oameni au lucrat cu cãrti de muncã în turism, iar profitul adus Lupeniului este si el un record absolut.
„Din punct de vedere al administratiei, încasãrile pe statiunea Straja au fost la aproximativ 500 de mii de euro, în aceastã iarnã. Este o sumã-record pentru noi, o sumã ce ne  permite acum sã facem investitii”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Mai mult, primarul din Lupeni spune cã acesti bani se întorc în oras si doar asa oamenii pot observa cã turismul chiar este o alternativã.
„Din banii pe care noi i-am adunat din Straja, facem un drum în Lupeni. Acest lucru este important, si anume: cã Straja aduce orasului ceea ce ne asteptam. Sã facem 500 de mii de euro din telegondolã, telescaun si parcãri, nu cred cã este putin si banii se întorc cãtre cetãtenii din Lupeni. Mai mult, în acest sezon, statiunea a avut 1.000 de angajati cu cãrti de muncã, timp de aproximativ 4 luni de zile”, mai spune primarul din Lupeni.
Si, dacã tot merge bine turismul la Straja, primarul spune cã va continua sã investeascã aici. Are deja proiecte depuse pentru statiune si totul va fi creat în scopul atragerii a cât mai multi turisti în sezonul de iarnã.

„Am depus, încã din decembrie anul trecut, la Ministerul Turismului, proiecte pentru Straja de 100 de  miliarde de lei vechi. Am trimis si primele clarificãri cãtre minister si suntem, cu douã dintre cele 4 proiecte, licitate. Ne-am aflat în procedura de încredintare a contractului si vor începe, cu sigurantã lucrãrile.  Va urma apoi sã facem încã douã licitatii. Aici mã refer la pasarela care ne dorim sã lege pârtia Constantinescu de pârtia 4 si asta va duce la cea mai lungã pârtie din România”, a conchis Lucian Resmeritã. Si iarna a tinut cu schiorii, iar în acest an a fost zãpadã. Un lucru, însã, nu au reusit cei care au investit în turismul de iarnã: sã convingã guvernantii sã accepte vacanta de iarnã în forma în care a fost în 2018.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Câstig-record în Straja. Bani investiti înapoi în comunitate

 • 19 aprilie 2019 la 19:54
  Permalink

  1000 angajati in Straja cu carte de munca timp de 4 luni….. si pana la 12 luni ii angajezi la primaria Lupeni,sau nu e loc de clientela ? Pe langa faptul ca cifra pare extrem de gogonata,sa ne explice tov primar din ce vor trai in extra sezon !

  Răspunde
  • 19 aprilie 2019 la 21:36
   Permalink

   vezi mai de treaba … 1000 de contracte facute pe minim si alea 1000 probabil prin rotirea din 2 in 2 saptamani a nenumarati angajati….din turism nu pot trai in zona decat niste cabanieri….si nici aia nu prea pot face cine stie ce …..ca sa te poti dezvolta din turism ai nevoie de lanturi hoteliere internationale (gen Ramada .Lido) …de infrastructura….de turisti straini non stop…..orasul arata jalnic…..cu magazine de second hand la tot pasul …cu case de amanet si agentii de pariuri sportive la fiecare colt ….in acest fel nu te vei dezvolta niciodata…..fara parcuri industriale cu fabrici si investitori cum se intalnesc in alte zone din tara nu veti putea iesi din mizeria si saracia in care va zbateti……luati exemplu …Sebes…un oras cu un nr de locuitori cat Petrosaniul ….poate ca suprafata mai mic ….cu 0 someri si cu investitii straine de ordinul sutelor de milioane de euro…..oare de ce acolo se poate ????

   Răspunde
   • 20 aprilie 2019 la 09:12
    Permalink

    Sebesul prospera pentru ca cei ce conduc acolo,au alta plamada decat a celor din Lupeni !

    Răspunde
    • 20 aprilie 2019 la 11:57
     Permalink

     ia atunci exemplu comunei Jucu……mai mica si decat lupeniul…..la fel…..sute de milioane de euro investitii….Bosch ,Deloghi , o adevarata platforma industriala cu mii de oameni in fiecare zi……acolo la fel de ce se poate ???…. si la lupeni….nici macar nu se viseaza la asa ceva……cat de „talhar” sau de „bandit” sa fi….. sa te lauzi cu ” turismul” intr-un oras muribund…….cateva cabane de mana a 3-a cu angajati demotivati prost platiti si mereu „altii” inseamna 0 dezvoltare a zonei…..un investitor serios in zona …o platforma cu fabrici inseamna locuri de munca permanente (legale) impozite taxe , venituri sigure……si implicit o dezvoltare in timp a zonei…..500.000 euro cat se lauda ca a obtinut ….desi suma e caraghioasa pt un an de zile ……i-ar obtine in doua luni doar din impozite si taxe …..si i-ar obtine permanent……inclusiv social ar rezolva multe probleme…….si poate ar mai avea unii locuri de munca platite legal si real

     Răspunde
     • 21 aprilie 2019 la 18:42
      Permalink

      Corect,de acord cu tine.In alte parti se poate numai la Lupeni nu si nu.Dupa 20 ani de domnie Razmerita in Lupeni au inflorit,casele de amanet,pariuri sportive,gubele peste gubele(pentru cei care nu inteleg ,magazine second hand) si toate cele ce ne arata ca Lupeniul e un oras muribund,urmand lovitura de gratie inchiderea minei care mai asigura cat de cat o gura de oxigen.Peste un an e gata si asta si nu s-a pus nimic in loc ,industrial vorbind si asta din cauza ca suntem condusi de niste mediocrii, dar cu ifose si foarte bogati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.