Peste 100 de gimnasti, schiori, tenismeni, luptãtori, handbalisti si sportivi care duc faima României la  sanie s-au aliniat pentru a inaugura, dupã cea mai importantã  renovare, Sala de jocuri sportive a municipiului Petrosani.
Este o investitie pentru care administratia Clubului Scolar Sportiv din Petrosani s-a luptat timp de 13 ani, pentru a primi banii necesari, dar acum putem vorbi despre una dintre cele mai moderne de acest fel din tarã. Inauguratã prin anii 80, aceastã salã are acum tot ce au nevoie sportivii si asta o spun si oficialitãtile venite la momentul inaugural.
„Chiar venind încoace spre Petrosani, m-am oprit si la Sântãmãrie Orlea, unde se construieste o altã sala de sport, comparabilã cu aceasta si acest lucru nu poate decât sã ne bucure. Faptul cã, la nivelul judetului se pune accent pe sport si este de subliniat preocuparea Guvernului pentru dezvoltarea infrastructurii sportive si noi sperãm cã acest lucru va avea un efect si asupra performantelor sportivilor nostri. Din câte stiu, cei de la CSS Petrosani chiar au rezultate si îi felicit si administrativ, realizarea acestei investitii le apartine cu prisosintã”, a spus prefectul Fabius Kiszely, prezent la  momentul inaugurãrii.
Despre meritul acestor copii ce vin si se antreneazã aici s-a vorbit mereu în termeni la superlativ, iar pentru ei vorbesc mereu performantele, asa încât, ele au fost doar evidentiate la momentul inaugurãrii acestei sãli.  „Avem un colectiv de cadre didactice deosebit de bine pregãtite profesional, care sunt trup si suflet alãturi de elevi. Prin implicarea deosebitã a celor din conducerea CSS, reusim sã inaugurãm acest obiectiv, ce este un  motiv de bucurie si oportunitãtile vor fi deosebite. Vreau, însã, sã îl felicit pe domnul Zoltan Toth, pentru cã el este cel care a pornit acest proiect si cred cã este  valabilã o vorba aceea cu Omul sfinteste locul”, a spus Maria Stefãnie, inspector general ISJ Hunedoara.
Zoltan Toth a fãcut tone de dosare cu a plecat spre Bucuresti în ultimii 13 ani, iar pânã la urmã, perseverenta sa a dus la ceea ce acum este una dintre cele mai moderne sãli de sport din Hunedoara .  „Pânã la urmã acesta era rolul meu de manager. Mã bucur cã am realizat acest lucru si cã acum  suntem gata. Am luptat din 2006, pânã în 2019 pentru asta”, a recunoscut fostul director al CSS Petrosani Zoltan Toth.
Actualul director spune cã este a patra generatie ce a urcat la conducerea acestei institutii, iar acum este doar o întâmplare cã a coordonat ultimele lucrãri. „Cea mai impresionantã cifrã este 16. Sunt 16 ani de când s-a deschis prima discutie despre aceastã salã. Lucrurile au mers greu, dar am uitat tot, toti anii de discutii, hârtii, finantãri si refinantãri si asa mai departe, toate pentru copiii nostri care cred cã meritã o astfel de salã”, a spus Adrian Pica, director al CSS Petrosani.
Pentru municipiul Petrosani acest moment este unul ce va marca încã un început, copiii de aici având mare nevoie de o salã de antrenament pe mãsura performantelor lor. Ultima datã, aici s-au investit aproape 1 milion de euro. „Este o investitie foarte importantã si foarte necesarã pentru Petrosani. E o investitie fãcutã de Compania Nationalã de Investitii, dar meritul cã s-a dus la bun sfârsit este al celor de la Scoala sportivã si cred cã este la un standard ce ne face cinste”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, iar administratorul public al judetul Hunedoara a completat, în ideea cã a fost cândva sportiv la Petrosani: „Mã bucur, ca fost sportiv, cã aceastã investitie, chiar dacã a durat mai mult, se poate da în folosintã astãzi”, a precizat Costel Avram.
Diana Mitrache