Trenurile cãtre cele mai solicitate destinatii pentru petrecerea Sãrbãtorilor pascale si turism vor fi  suplimentate cu vagoane, în perioada 26 aprilie – 1 mai, a anuntat, miercuri, CFR Cãlãtori.
„În minivacanta prilejuitã de Sãrbãtorile de Paste si 1 Mai, CFR Cãlãtori opereazã cu întreg parcul activ de material rulant si programeazã  suplimentar, operativ, în functie de disponibilitãti, capacitãti de transport pe rutele la care se înregistreazã cele mai mari  solicitãri”, au subliniat reprezentantii CFR Cãlãtori. Astfel, în plus, fatã de trenurile existente în graficele de circulatie, vor fi asigurate legãturi cu trenuri directe din Bucuresti Nord, Iasi / Suceava, Timisoara Nord, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Brasov spre Constanta si statiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia. Reprezentantii CFR Cãlãtori au reamintit cã pasagerii pot beneficia de reduceri prin alegerea ofertei tarifare potrivite, beneficiind de diverse discounturi, iar studentii pot cãlãtori gratuit. De exemplu, pentru cãlãtoria dus-întors se acordã o reducere de 10%, pretul pentru ruta Bucuresti – Constanta si retur la tren IR, clasa a 2-a, fiind de  108,10 lei.
„La cãlãtoria cu trenurile InterRegio care circulã pe sectia Constanta – Mangalia vor fi aplicate, în perioada minivacantei, reduceri între 48% si 56% pentru biletele la tarif întreg si copil, clasa a 2-a, iar tariful de rezervare a locului se achitã integral.  La aceste trenuri InterRegio vor fi valabile si abonamentele pentru tren Regio emise pentru ruta Constanta – Mangalia si retur”, au precizat reprezentantii CFR Cãlãtori. Pentru achizitionarea biletelor în perioada Sãrbãtorilor pascale, vor fi deschise punctul de lucru din Aeroportul Otopeni si agentiile de voiaj CFR Cãlãtori din Carrefour Colentina si Titan din Bucuresti, Iulius Mall din Iasi, conform  programului de lucru al centrelor comerciale, iar restul agentiilor vor fi închise.