Dupã ce v-am prezentat în editiile trecute câstigurile primarilor de la Petrosani si Lupeni, astãzi a venit rândul celor din administratia de la Petrila.
Primarul orasului Petrila, Vasilicã Jurca are o indemnizatie lunarã de 13.520 de lei, în timp ce viceprimarul Dorin Curtean castigã 11.440 de lei. Acestia au cele mai mari castiguri din Primãrie, fiind urmati în topul salariilor angajatilor din administratie de administratorul public si secretarul UAT, care încaseazã 9.090 lei. În esalonul doi, adicã angajatii cu functii de conducere, directorii executivi câstigã lunar 7509 lei, sefii de serviciu si arhitectul sef, 7.488 lei, iar sefii de birou 6.302 lei. Urmãtorul palier este ocupat de angajatii cu functii de executie, iar aici pe primul loc în ce priveste salariul îl ocupã inspectorii, care pot ajunge la 5.396 lei, apoi consilierii juridic, auditorii si expertii si politistii locali superiori, care pot ajunge la 5.010 lei.
La coada clasamentului, adicã printre cei mai slabi plãtiti angajati din primãria Petrila se regãsesc paznicii, cu salarii cuprinse între 2.517 si 3.134 lei, casierii, de la 2.465 la 2.590 lei, sofer, 3.523 lei, si muncitorii necalificati, care pornesc de la 2.841 lei.
De mentionat cã, indemnizatia lunarã a consilierilor locali este de 10 la sutã din indemnizatia primarului, adicã 1.352 lei.
Locuitorii orasului Petrila pot observa cã salariile angajatilor din primãrie nu sunt deloc de neglijat si au tot dreptul sã le cearã acestora sã munceascã în interesul lor, în conditiile în care, la cum a decãzut aceastã localitate, ai putea spune cã actuala administratie, condusã de Vasilicã Jurca si Dorin Curtean, nu îsi justificã acesti bani, care nu sunt deloc putini…
Marius Mitrache