„Am venit ca sã vãd ce este aici. Am aflat cã apa este curgãtoare si aici se face curatã”. „Aici se epureazã apa. Adicã se curãtã si apoi o bem”
Cam asta stiu, atunci când ajung într-o statie de tratare a apei, cei mici despre procesul prin care apa trece pânã ajunge la ei. Tocmai de aceea, în prima zi a unei sãptãmâni „altfel”, au venit la statia de tratare de pe Jiet, una dintre cele mai moderne de la noi din Valea Jiului. Sunt copii de la Scoala Gimnazialã nr 7, care au ajuns pentru prima datã într-un astfel de loc. Aici, au vãzut întreg procesul, pe care angajatii Apa Serv l-au explicat pe întelesul tuturor.

„Noi suntem obisnuiti deja cu vizitele lor si stim cã sunt foarte curiosi sã vadã cum ajunge apa la ei la robinet si sunt interesati. I-am dus, întâi în captare, ca sã vadã de unde vine apa, apoi merg pe tot fluxul tehnologic, de la decantor, la statia de filtre, apoi la final în laboratorul de fizico-chimice, ca sã vadã cum se controleazã calitatea apei. Sunt receptivi, pun întrebãri si unii sunt foarte curiosi, pentru cã vin prima datã aici”, a spus Mihaela Sitea, sefa din Statia de tratare a apei de la Jiet.
Fiecare a primit o diplomã de participare si, ca sã imortalizeze acest moment, au si filmat cu  telefoanele mobile. Sunt copii care, pentru prima datã în viata lor, au aflat cã apa de la robinetele lor este tratatã înainte ca ei sã bea si nicidecum nu vine din munte, direct în locuintele lor.  Tot aici au aflat si cum o pot economisi si cum pot fi de folos naturii.
Diana Mitrache