Conferinta „Securitate si Sãnãtate în Muncã” si noile riscuri de securitate si sãnãtate pe care le reprezintã formele atipice de muncã

O delegatie condusã de directorul general dr. ing. George Artur Gãman a reprezentat Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani la Conferinta „Securitate si Sãnãtate în Muncã în contextul noilor forme de muncã. Experiente si bune practici în statele membre”, ce a avut loc la începutul lunii aprilie la Bucuresti.
Conferinta, organizatã de cãtre Comisia Europeanã si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, a avut loc la Palatul Parlamentului si a fost un eveniment de amploare, reunind participanti din statele membre UE. Ceremonia de deschidere a revenit reprezentantilor ministerelor si Comisiei Europene, dupã cum urmeazã: Dl. Marius Constantin Budai – Ministru, Ministerul Munci si Justitiei Sociale, Romania, Dna. Gertrud Breindl – Director, Unitatea Federalã a Ministerului Muncii, Afacerilor Sociale, Sãnãtãtii si Protectiei Consumatorilor, Austria, Dna. Zinta Podniece – Director, Directia Generalã Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune, Comisia Europeana. Potrivit directorului INCD INSEMEX, Artur Gãman, principalele obiective ale conferintei, au fost promovarea culturii de preventie de-a lungul vietii profesionale, prin implicarea tuturor pãrtilor si sublinierea beneficiilor pe termen lung care vin odatã cu aceasta, laolaltã cu constientizarea cu privire la afectiunile musculo-scheletice legate de noile forme de muncã. “Rãspunzând la aceste noi provocãri prin dezbateri continue la nivel European, va fi facilitatã adaptarea la noile riscuri de securitate si sãnãtate pe care formele atipice de muncã, le reprezintã atât pentru angajatori, cât si pentru lucrãtori”, a conchis directorul INSEMEX, Artur Gãman.
Marius Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.