Încã nu a fost datã unda verde pentru finantarea reparatiilor la  blocurile de locuit din orasul Aninoasa. Asta, desi toti cei care le-au evaluat de-a lungul perioadei în care s-au tot prãbusit pe rând acoperisurile, au conchis cã pericolul este iminent.
Oamenii sãrmani încã locuiesc în aceste constructii fragile si administratia asteaptã un rãspuns official la cererile de finantare. „Noi am depus documentatia la CNI. Asteptãm  sumele sã fie  repartizate si sperãm sã ne preia cât mai multe colonii dintre cele pe care le-am solicitat. Asteptãm. Ce a depins de noi am fãcut, acum doar asteptãm sã vedem ce zic cei de la Compania Nationalã de Investitii”, a spus Ioan Sfia, viceprimar al orasului Aninoasa.
Zeci de oameni au fost evacuati anul trecut în preajma Crãciunului, dupã ce acoperisul locuintei lor s-a prãbusit, iar mai apoi, în primele zile din acest an, au mai cãzut câteva clãdiri. De atunci, s-au fãcut doar improvizatii si oamenii continuã sã trãiascã în aceste constructii vechi de un secol. „Deocamdatã am fãcut doar reparatii provizorii. Acoperisurile sunt în stadiul de provizorat si nu plouã acum la  nimeni în casã. Asta e tot ce putem spune”, mai afirmã edilul.
Aninoasa are nevoie urgentã de aproximativ 56.000.000 de lei, pentru toate  cele 30 de colonii din oras, însã, primarul spune cã s-ar multumi si cu 32 de milioane de lei pentru cele care sunt în pericol. Banii nu au fost alocati, iar în tot acest timp s-a intervenit doar la douã constructii care efectiv s-au prãbusit, una  la finele anului trecut, în perioada sãrbãtorilor si un alt acoperis, în luna ianuarie.
Diana Mitrache