ISU Hunedoara este reprezentat la exercitiul NATO, cu profil medical Vigorous Warrior 2019, de o echipã de cãutare-salvare caninã.
Plutonierul adjutant Gratian Dâncsorean cu Diamond si Rocky, un ciobãnesc belgian si un ciobãnesc german, participã la operatiunile de cãutare-salvare a persoanelor surprinse sub dãrâmãturi sau izolate în pãdure. Exercitiul NATO Vigorous Warrior 2019 se desfãsoarã în baza militarã Cincu cu scopul de a consolida cooperarea între civili si militari în efortul de a salva victime rezultate în urma unor dezastre naturale sau explozii.
Simularea prevede actiuni de cãutare salvare a oamenilor surprinsi sub dãrâmãturi cu echipaje  canine, salvarea victimelor si tratarea lor în punctul medical avansat.  La exercitiu participã specialisti din Departamentul pentru Situatii de Urgentã, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã, Inspectoratul General de Aviatie, Inspectoratul General al Politiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Politiei de Frontierã dar si voluntari ai Asociatiei Câini de Salvare Transilvania.