Ani de zile, canalele din Cartierul din Valea Jiului, devenit celebru dupã numele serialului american Dallas, au curs la vale spre primãria din Vulcan si mirosurile sunt de nesuportat.

Mai grav e cã toate dejectiile ajung sã se prelingã pânã în oras, iar problema recunoscutã de toatã lumea este canalizarea.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici acum si dejectiile sunt aceleasi, ele coborând în râuri pe drum, pe sub geamurile oamenilor exasperati de putoare. „Aici curge apã cu mizerii de ani de zile. Blocurile astea au numai apã din canal la subsol si peste tot. Apa intrã si iese si izvoare cu mizerie sunt peste tot”, spune un localnic. „Ni se îmbolnãvesc copiii, cã îi lãsãm pe aici, cã de miros, nu mai zic. Ne-am infectat toti”, spune o altã femeie ce locuieste în Dallas,

Asa au stat toti locuitorii cartierului, sute de suflete, si vara asta si sperantele lor se îndreaptã spre un proiect de reabilitare a zonei.

Asa se face cã, atât administratia localã, cât si firma de apã si canal cautã o solutie salvatoare. Asta pentru cã zeci de oameni trãiesc un adevãrat cosmar, iar lucrãrile, spun cei de la ape,ar putea sã înceapã în curând. „În cartierul Micro  3 B din Vulcan vor începe lucrãrile pe programul de infrastructurã prin Ministerul Mediului. S-a semnat deja ordinul de începere a lucrãrilor si, cu sigurantã cã acest loc va fi printre primele ce se vor reabilita în prima perioadã a lucrãrilor. Se va înlocui reteaua de canalizare în totalitate. 100% va fi o lucrare nouã, pentru toatã zona”, spune ing. Florin Donisã, director tehnic Apa Serv Valea Jiului.

Deja firma care se va ocupa de canalizarea Cartierului Mirco 3 B si-a fãcut organizarea de santier, iar lucrãrile ce se vor executa aici si în Crividia costã aproape 6 milioane de euro. Practic, aici va fi înlocuit întreg sistemul de aductiune al apei si cel de canalizare, care acum e mult depãsit de situatia din teren.

Diana Mitrache