Noul manager interimar a fost timp de 9 ani consilier juridic în cadrul Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara, institutie pe care a si condus-o la un moment dat.
Delia Bãda (foto) priveste acest nou început ca pe o provocare, spitalul judetean fiind o unitate sanitarã în care problemele care apar au o complexitate aparte.
„Îmi plac provocãrile si pornesc pe acest drum cu entuziasm mai ales dupã felul în care am fost primitã de Consiliul de Administratie si de medicii sefi de sectii. Si-au oferit sprijinul, si eu, la rândul meu le sunt alãturi. Îmi doresc o echipã puternicã pentru cã singur nu poti face fatã tuturor problemelor”, a declarat Delia Bãda.
Printre prioritãtile noului manager se numãrã rezolvarea deficitului de personal de la sectii cum sunt Oncologie, Neurologie, Neurochirurgie sau Obstetricã-Ginecologie prin atragerea spre Deva a unor medici profesionisti din marile centre universitare. De asemenea, reducerea numãrului infectiilor intraspitalicesti, eficientizarea actului medical, continuarea investitiilor în infrastructurã si dotarea cu aparaturã medicalã modernã sunt prioritãti ale noii conduceri.
„Îmi place disciplina, îmi plac lucrurile clare si certe. Stiu cã sunt multe minusuri, cunosc cea mai mare parte a problemelor cu care se confruntã spitalul, dar ne vom strãdui sã demonstrãm cã le putem depãsi. Existã potential, avem medici foarte buni, iar pacientii trebuie sã beneficieze de servicii medicale de înaltã calitate. Pacientul este suveran!”, a mai spus noul manager. Tot de astãzi, spitalul are un nou director financiar contabil în persoana ec. Titiana Buda.
Biroul de presã