ACS Energeticianul – Farul Constanta 0-1 / ”Orbiti” de lumina farului

Start cu un semnal de alarmã dat de constãnteni (min. 9) prin sutul razant expediat de Ispas din loviturã liberã de la 35 m, dupã care vine lovitura de cap (min. 19) a lui Cl. Petrus respinsã de R. Avram.
Oaspetii declanseazã contraatacuri tãioase cu douã ratãri incredibile Fotescu (min. 22) din 5 m cu poarta goalã si Surdu (min. 30) de la 8 m, pentru ca seria ratãrilor primei reprize sã o încheie Cioiu (min. 35), din 5 m, în portar. La reluare, constãntenii atacã parcã si mai motivati: min. 53 Lung scoate de pe linia portii capul lui Surdu, min. 61 portarul Axinte retin sutul lui D. Toma, min. 68 G. Pãun îl dribleazã pe Axinte, dar din 5m trimite pe lângã poartã! Abia în min. 69 Robert Petre trage si el la poartã, mingea trece razant, vine golul de 0-1, apoi constãntenii irosesc ultimele douã ocazii prin Moise (min. 78), ratare din 5-6m si Miranda (min. 86), sut razant de la 5m. O victorie meritatã a farului echipã care s-a bucurat la finalul jocului împreunã cu cei 30 de suporteri veniti tocmai de la Constanta, iar pentru energeticieni încep calculele…
”Un joc nereusit, din pãcate, nu finalizãm nicio ocazie. Adversarul te pedepseste când nu înscrii. Noi am avut 2-3 ocazii, au avut si cei de la farul, ei au marcat un gol. Vom încerca la Brãila – unde nu joacã Cenaj suspendat – sã luãm cele trei puncte”, a precizat antrenorul Energeticianului, George Zima.
ACS Energeticianul – Farul Constanta 0-1
ACS Energeticianul (antr. George Zima): Axinte – Rob. Petre, Lung, Guiti (min. 46 Ionitã), Dragu – Cioiu, Cl. Petrus, Cenaj, Maxin (min. 60 Neacsa) – Gârbitã, Vl. Rusu.
Farul Constanta (antr. Petre Grigoras): R. Avram – J. Diogo, Ispas, Ehmann, Neciu – Celestino, D. Toma, R. Miranda Moise – Fotescu (min. 69 Doumbia), Surdu (min. 66 G. Pãun)
Arbitru: Andrei Moroitã – Ploiesti
Golul: G. Pãun (min. 75), sut de la 25 m, cu largul concurs al portarului Axinte, care scapã mingea printre mâini.
”Bomba” de la Cluj
Surpriza etapei a 28-a a fost pe ”Cluj Arena” acolo unde echipa infatuatului Bogdan Lobont a cedat, 1-2 cu CS Mioveni.
Etapã cu trei rezultate de 1-1 la Metal. Buc., Tg. Jiu si Asu Poli.
Surprizã ilfoveanã, Sportul Snagov – Academica Clinceni 0-2, oaspetii fiind aproape de liga I.
UTA s-a distrat în deplasarea de la Balotesti, victorie clarã cu 3-1.
FC Arges reuseste o victorie la Luceafãrul Oradea cu 2-1 dupã ce a fost egalatã la 1-1.
Fostele echipe din liga I, Daco Getica (ex Juventus) si ACS Poli Timisoara au intrat în zona retrogradãrii.
Sperante la ultima clasatã
Mâine este etapã intermediarã, a 29-a, la liga a II-a. ACS Energeticianul Tg. Jiu echipa gãzduitã la Petrosani, va juca în deplasare la Dacia Unirea Brãila, de multã vreme abonatã la ultimul loc. În mod normal, chiar dacã de cinci etape nu ai marcat gol si de alte zece nu ai câstigat, Dacia Unirea Brãila ar trebui sã fie un obstacol accesibil. Altfel, lucrurile se încurcã rãu. Tânãrul antrenor al energeticienilor, George Zima, pãrea extrem de afectat dupã înfrângerea cu Farul Constanta. Pãrea cã nu mai întelege nimic din randamentul si atitudinea echipei sale. E clar, ceva nu merge, atâta timp cât aceastã echipã nu a mai câstigat un meci din 24 noiembrie 2018 (etapa a 18-a) acel 2-1 cu Metaloglobus Bucuresti. Pare cã o echipã care si-a pierdut motivatia, energia si aplombul si cã tineretea nu poate fi un atu în fata unor  confruntãri cu echipe experimentate.  Au mai rãmas zece meciuri pânã  la final, cinci acasã, cinci în deplasare. Este momentul sã vinã vremea redresãrii.  Poate chiar de mâine, la Brãila.
GENU TUTU

2 comentarii la „ACS Energeticianul – Farul Constanta 0-1 / ”Orbiti” de lumina farului

  • 8 aprilie 2019 la 22:03
    Permalink

    Mai jiulist,,iiii”,la care Jiul te referi?Jiul a decedat demult!Vorbesti de morti?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.