CEH – dator vândut la primãrii, dar cere banii pe cãldurã

S-au plâns cã salariile nu au fost plãtite la timp si au arãtat spre primãrii. Este vorba despre cei din Complexul Energetic Hunedoara, care au spus cã una  dintre problemele esentiale este legatã de neplata facturilor la energia termicã pe care au consumat-o abonatii si liderii de sindicat au  aruncat vina si pe primãrii.
Din pãcate, însã, CEH este dator vândut acestor institutii. Si o spune chiar primarul din Petrosani, unde sunt si cei mai multi abonati ai sistemului de termoficare.
„Sã ia o situatie, conducerea CEH, sindicatele, ca sã vadã cât de mari sunt datoriile lor cãtre autoritãtile publice locale, pentru taxele pe care le au de plãtit, dar noi nu am comentat niciodatã. I-am înteles de fiecare datã si nici nu am spus cã nu dãm salariile la angajati, cã nu ne-a plãtit CEH datoria”, a replicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Situatia a degenerat imediat dupã ce angajatii CEH nu au putut fi plãtiti toti la timp. Asta, din cauza sumelor neîncasate si pe subventie, pentru douã dintre minele functionale.
Datoriile CEH, numai cãtre Primãria Petrosani, însã, se ridicã la  3,2 milioane de lei  de lei, din care  200.000  de lei sunt numai impozitele pe clãdirea în care CEH îsi desfãsoarã activtatea , alte 500.000 de lei fiind impozite pentru sediul Prest Serv, fostul Salvamin, toate având sediul în Petrosani.
„Sumele datorate de noi cãtre CEH, în urma furnizãrii agentului termic, sunt foarte mici în raport cu necesitãtile pe care le are CEH la plata salariilor. Asta nu înseamnã cã nu trebuie sã plãteascã, dar SC Termoficare este în faliment, are un administrator judiciar care ia toate deciziile si CL nu mai are nicio putere acolo. Primãria nu are nicio datorie la furnizarea agentului termic, Petrosaniul a rãmas singura localitate care mai amre functional acest sistem si ne-amluptat sã îl tinem în functiune, dar ele este supradimensionat si într-o stare de degradare si fizicã si moralã, mare si, deci, asta e situatia”, a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.
Minerii si energeticienii din Complexul Energetic Hunedoara au luat la timp salariile, în timp ce angajatii TESA au primit avansurile cu întârziere.
Pentru termoficare, restantele, pe Deva ajung la 1,8 milioane de lei, sume restante, iar pe Valea Jiului, respectiv Vulcan si Petrosani, 1,4 milioane de lei, restante. Datele au fost furnizate de sindicalistii de la Muntele, care au cerut primãriilor sã plãteascã facturile.
Nimeni nu vorbeste, însã, despre pierderile din sistem, care sunt de 40% si pe care societãtile de termoficare falimentare nu le-au mai putut plãti.
Diana Mitrache

4 comentarii la „CEH – dator vândut la primãrii, dar cere banii pe cãldurã

 • 7 aprilie 2019 la 21:05
  Permalink

  Iacob ridzi, primarel de Petrosani, eu zic sa o iei pe monica ridzi sa mergeti la giratoriu, sa luati avionul si sa decolati, unde vreti voi, e sansa voastra sa va spalati pacatele, monica pe ale ei, tu pe ale tale, ai facut din Petrosani un oras pustiu, sunt multe de spus daca se poate incepem cu spitalul in care daca vrei sa mori mai repede e o solutie rapida,te ajuta doctorii fara sa le spui, un spital cu mobilier second hand, adus de pe undeva de la vreo groapa de gunoi si introdus in spital ca si mobilier nou, si putem continua cu centru nord in care poti sa-ti rupi gatul usor daca nu mergi cu foarte mare grija pe acele dale chinezesti, dale desprinse si care sunt desprinse, acum pot sa fie si rupte si desprinse pentru ca nu mai sunt in garantie

  Răspunde
 • 7 aprilie 2019 la 22:05
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci CEH ar fi rentabil fara datorii iar daca s-ar schimba tevile de termoficare in toata Valea Jiului atunci TERMOFICAREA ar fi rentabila .

  Răspunde
 • 8 aprilie 2019 la 09:58
  Permalink

  Sa se faca dig la intrarea in Defileu sa facem lac de acumulare din Valea asta amarata ! si atunci v-a fi gata cu phulimea !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.