Fabrica de pian, lume multã, caritate, devotament, surprize

Concert cu sala plinã! Aproape douã sute de persoane au fost prezente, sãptãmâna trecutã, la Sala de Marmurã a Primãriei Petrosani, unde a avut loc un eveniment caritabil notabil, ce le va aduce copiilor de la scoala de muzicã, în viitor, un pian adevãrat.
Putem sã le venim în sprijin copiilor care învatã sã cânte la pian la Scoala Gimnazialã I G Duca din Petrosani. Sunt foarte talentati, încântati sã ne arate progresele lor, iar, dacã socotim cã de aici au plecat unii dintre cei mai mari pianisti ai lumii, cum este Fabiani Prcsina, atunci efortul dascãlilor lor, de a le cumpãra un pian adecvat este unul ce ar putea fi sprijinit.
Acesti copii cântã la niste pianine, bune, dar nu performante, iar, ca sã ne facã sã întelegem Aurelian Epuras, unul dintre profesorii lor, initiatorul campaniei „Fabrica de pian”, ne-a spus cã e ca si cum, în concurs ar urca pe motociclete, dar ei se antreneazã cu bicicleta.
„Concertul Fabrica de sunete face parte dintr-o serie de 36 de evenimente pe care ni le-am propus sã le organizãm, pentru a sustine  proiectul Fabrica de Pian în urmãtorii 3 ani de zile. Scopul final este de a achizitiona un pian performant pentru copiii de la aceastã sectie”, ne-a explicat prof Aurelian Epuras, initiatorul acestui proiect.
Sunt aproape 70 de copii înscrisi la aceastã scoalã de muzicã si aici a învãtat tainele sunetelor ce l-au fãcut celebru în lume, cel mai bun pianist din lume, Fabiani Prcsina.
Au  concertat nu mai putin de 30 de pianisti, din clasele I-VIII, de la Sectia de Muzicã a Scolii Gimnaziale ,,I. G. Duca”, Petrosani. Acestia sunt: Codrea Teodora Hoarcã, Rares  Solovan,  Tania Kiss,  Flavia Boantã,  Ecaterina Frank,  Vanessa Gorgan, Raisa Dohotar, Rãzvan Alexandrescu,  Emma, Eduard Solovan, Ligia Boko, Mihai Neag, Alexandru Iacob, Aylin Onuk, Elias Proteasa, Adonia Antonescu, Naomi Boantã, Levi Kiss, Zsolt Kutasi, Delia – Maria Stana, Daria Andrica, Riana  Suvar, Elida Boko, Flavia  Kiss, Raluca Birtolom, Mario Chiriac, Remus  Rosca, Timeea Leonte, Carla  Bãtoancã, Damaris Cretu, Radu Torok. Profesori îndrumãtori: Aurelian Epuras, Adina Stan, Camelia Ilina.
Prof. Adina Stan, Cetãtean de Onoare
A învãtat zeci de copii sã asculte sunetul clapelor, i-a fãcut sã performeze si, din mâinile sale au iesit mai apoi mari pianisti. Pentru efortul dedicat acestei meserii, administratia din Petrosani i-a conferit titlul de Cetãtean de onoare profesoarei Adina Stan, în cadrul concertului caritabil.
„În cadrul evenimentului caritabil Fabrica de Pian, pentru întreaga activitate desfãsuratã în domeniul cultural si pentru promovarea municipiului prin descoperirea si slefuirea de noi talente în domeniul muzical, i-am înmânat doamnei Adina Stan titlul de Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani. Prin mâinile doamnei profesoare Adina Stan au trecut generatii întregi de elevi care acum fac cinste municipiului Petrosani si de-a lungul anilor, micii muzicieni au obtinut numeroase premii la diferite  concursuri nationale sau internationale. Felicitãri si mult succes în continuare”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.