Un puternic incendiu a izbucnit, la finele sãptãmânii trecute, în campusul Universitãtii din Petrosani, iar deocamdatã nu se stie de la ce. Focul a fost zãrit în apropierea bazei sportive, într-un loc pe unde studentii trec ca sã ajungã la câteva laboratoare, ori chiar la ora de sport din campus.
Cel mai probabil, vegetatia uscatã de acolo s-a aprins de la un foc deschis, o tigarã, cel mai probabil, iar vântul care a suflat cu putere a extins repede suprafata. Flãcãrile au fost observate în timp util si angajatii din campus au reusit, cu propriii hidranti sã opreascã incendiul care ameninsa sã se extindã.
„Focul a fost observat în zona pavilioanelor cu laboratoare. Persoane neidentificate au au dat foc vegetatiei si exista riscul sã se extindã flãcãrile si la liziera pãdurii si la clãdirile din apropiere. Incendiul se manifesta cu foc deschis, dar angajatii care au observat, au actionat foarte repede si, cu hidrantii din zonã, au reusit sã opreascã focul, fãrã sã mai fim nevoiti sã cerem sprijin  pompierilor. Am vrea sã tragem un semnal de alarmã, ca sã nu mai fim pusi în astfel de situatii – limitã. Le cerem astfel, celor ce trec pe aici, sã aibã grijã unde îsi aruncã tigãrile nestinse”, au spus reprezentantii departamentului administrativ din cadrul Universitãtii din Petrosani.
Diana Mitrache