100 de ani de la înfiintarea Jandarmeriei Române în judetul Hunedoara

 

Jandarmii hunedoreni au sãrbãtorit la sfârsitul sãptãmânii trecute ,,100 de ani de la înfiintarea Jandarmeriei Române în judetul Hunedoara”, ocazie cu care toti cei prezenti au avut ocazia sã admire uniformele militare de  jandarmerie din perioada 1850-1918, dar si sã afle istoria Jandarmeriei Române în judetul Hunedoara .
Tot cu aceastã ocazie au fost premiate si felicitate efectivele clasate pe primele locuri la ,,Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100 la Futsal ” si cele de la ,,Campionatul de Tir – Cupa Jandarmeriei Hunedorene 100”.
De asemenea, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, plutonierului adjutant Albu Nelu, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng i s-a înmânat Emblema de merit ,,Actiuni umanitare – clasa a III – a”, pentru interventii deosebite pe timpul participãrii la interventii în situatii de urgentã în tarã sau strãinãtate.
‘Am fost onorati sã îl avem alãturi pe domnul sublocotenent în retragere Vasile CRETU, veteran de rãzboi, în vârstã de 102 ani, precum si pe veteranii unitãtii, cãrora inspectorul sef le-a oferit diplome ,,in honoris””, spune inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean ,,Decebal” Hunedoara,  colonelui dr. Robert-Iulian VÎTÃ .
În încheierea activitãtii, cei 100 de elevi din cadrul Colegiului National ,,Regina Maria” din Deva, prezenti la eveniment, au avut ocazia sã vizioneze filmul ,,Pentru eroi care ne-au lãsat o tarã”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.