Drumul din Parâng, se continuã pânã la Scoala Sportivã

Lucrãrile la drumul Rusu – Parâng au demarat de o sãptãmânã, iar constructorii ar putea chiar sã se încadreze în  termenul ce, initial, pãrea sceptic. Totusi, reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara spun cã alocã bani pentru portiunea ce a fost omisã din proiectul initial.
Asta, pentru cã toti cei din zona turisticã au cerut prelungirea arterei ce va urca pânã sus în munte. „Pe proiect, sunt bani pânã la pilonul 17, prin PNDL, iar de la pilonul 17, la Scoala Sportivã, din cauzã cã, atunci când s-a scris, cei care au fãcut proiectul nu au prins aceastã portiune, vor fi bani proprii din bugetul CJH”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Drumarii s-au apucat chiar sã deszãpezeascã anumite portiuni, se taie din portiunile unde drumul este îngust, iar lucrãrile se desfãsoarã, cel putin deocamdatã, în graficul stabilit. Asta îi face pe beneficiari sã se arate optimisti.
„CJH tine legãtura cu firma constructoare si e posibil ca eu sã mã înselat, când am spus cã nu vom avea 90% din lucrare gata anul acesta. Cred acum cã va fi un santier în lucru si sper ca, pânã la finalul anului,  sã fie gata, inclusiv portiunea pe care o plãtim noi, Consiliul Judetean”, a mai adãugat Avram.  Nu mai putin de 40 de oameni, utilaje si echipamente au ajuns deja sau vor ajunge în zona Parâng, acolo unde, deja o echipã de muncitori a început lucrãrile pentru drumul ce leagã statiunea Parâng de zona Rusu. Firma Strabag are în zona respectivã o organizare de santier si deja a început sã sape si sã lãrgeascã artera ce va duce spre munte. În plus, la final, pentru prima datã, oamenii vor putea sã ajungã în munte, cu masinile. Asta, pentru cã acum, pe aceastã arterã, se poate circula doar vara si cu masini de teren, singurele variante de a ajunge în statiunea Parâng fiind telescaunele.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Drumul din Parâng, se continuã pânã la Scoala Sportivã

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.