Si anul acesta iubitorii de alergare în naturã au ocazia sã participe la cel mai dur concurs de alergare nocturnã de la noi, ”Oslea Night Ridge”.
Organizatorii au anuntat cã pe data de 10 august 2019 vor da startul editiei cu numãrul 4 a competitiei Oslea Night Ridge, iar înscrierile încep luni, 8 aprilie.
“Oslea Night Ridge este un eveniment de alergare montanã desfãsurat în zona Retezatul Mic – Masivele Oslea – Piatra Iorgovanului si este organizat de Clubul Alpin Valea Jiului.  Competitia nu este doar un alt concurs de alergare montanã. Formatul acesteia este unul inedit si îndrãznet si provoacã prin cele douã curse desfãsurate în aceeasi zi: traseul de zi si traseul de noapte. Prin faptul cã traseele sunt relativ scurte, la prima impresie pot pãrea usoare, însã ambele curse vã vor purta prin locuri unde natura brutã este încã stãpânã si vã vor trece printr-o multitudine de stãri. Cele douã curse sunt:
– Vertical Race – Piatra Iorgovanului – 10 August – ora 09:00;
– Oslea Night Ridge – 10 August – ora 21:00.
Traseul Vertical Race pleacã din fata zonei de camping Valea Iarului si parcurge intrarea în Parcul National Retezat prin traseul de urcare de 3.6 kilometri cu 800 metri diferentã de nivel spre Vârful Piatra Iorgovanului, unde veti avea parte de o urcare solicitantã în care veti fi înconjurati de pãduri neatinse, pãsuni alpine si panorama întregului Retezat.
Traseul Oslea Night Ridge reprezintã o buclã care are acelasi punct de plecare, Valea Iarului, parcurge o distantã de 14.2 kilometri cu 900 metri diferentã de nivel, pe parcursul cãreia vor exista 10 puncte de sustinere (hidratare, alimentare, orientare)”, spun organizatorii evenimentului.
Începând din acest an, pentru o mai bunã desfãsurare a concursului, organizatorii sustin cã va fi  un numãr limitat de înscrieri si anume 200 de locuri pentru ambele curse, iar în intervalul  8-10 aprilie taxa de  participare este redusã. De precizat cã Oslea Night Ridge, fiind cel mai dur traseu nocturn de alergare, este  destinat persoanelor cu experientã în alergarea montanã.
Marius Mitrache