Consiliul de Administratie al unei scoli poate modifica durata contractului de muncã al unui cadru didactic calificat

Conform unei ordonante de urgentã adoptatã de Guvern, Consiliul de Administratie al unei unitãti de învãtãmânt poate modifica duratei contractului individual de muncã din duratã  determinatã de un an, în contract de muncã pe  durata de viabilitate a postului, pentru cadre didactice calificate, dacã acestea au promovat examenul de definitivat si concursul national de titularizare cu nota/media cel putin sapte.
Acest act normativ, sustin reprezentantii Ministerul Educatiei se vrea sã solutioneaze  situatia creatã ca urmare a declarãrii, prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 528/2018, la cererea presedintelui României, drept neconstitutionale prevederile art. 253 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, ce permiteau titularizarea în sistemul de învãtãmânt a cadrelor didactice care au obtinut minimum nota sapte la concursul de titularizare în ultimii opt ani, în etapa de mobilitate a personalului didactic.
„Prevederile acestei ordonante de urgentã permit consiliului de administratie al unitãtii de învãtãmânt  modificarea duratei contractului individual de muncã din duratã determinatã de un an, în contract de muncã pe  durata de viabilitate a postului, pentru cadre didactice  calificate, dacã acestea au promovat examenul de definitivat si concursul national de titularizare cu nota/media cel putin sapte”, aratã MEN.
Totodatã, ordonanta reglementeazã situatia unitãtilor de învãtãmânt si a componentelor organizatorice înfiintate fãrã parcurgerea etapelor acreditãrii, precum si a furnizorilor de educatie care au depãsit termenul de depunere a cererii de acreditare si care, dupã evaluarea de cãtre Agentia Românã de Asigurare a Calitãtii în Învãtãmântul Preuniversitar, îndeplinesc conditiile de acreditare. De asemenea, ordonanta prevede cadrul legal pentru plata dobânzilor generate în urma hotãrârilor judecãtoresti rãmase definitive.
Marius Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.