Municipiul Lupeni, gazda pentru elevi din Polonia si Turcia

Municipiul Lupeni gãzduieste în aceste zile un important proiect european derulat de Liceul Teoretic “Mircea Eliade”, prin Scoala Gimnazialã Numãrul 2 din Lupeni, în care sunt implicati nu mai putin de 41 de elevi din Polonia, Turcia si România.
Este vorba despre proiectul european Erasmus+ intitulat ”Let`s Be Eco Friendly” (”Hai sã fim prietenosi cu mediul”), care a demarat în septembrie 2017 si în care parteneri sunt douã scoli din Turcia si Polonia. În cadrul programului derulat în municipiul Lupeni, elevii si profesorii participanti la acest proiect au fost pentru câteva ore si oaspetii administatiei locale din municipiul Lupeni. ”I-am primit cu bucurie pe elevii si profesorii care ne viziteazã în cadrul acestui nou proiect Erasmus+ deulat de Scoala gimnazialã n. 2 Lupeni, pentru cã stiu cât de importantã este pentru elevi atentia primitã din partea autoritãtilor locale, dar în aceasi timp pentru cã tema abordatã de elevii din România, Turcia si Polonia este una extrem de importantã si pentru noi: mediul înconjurãtor si respectul fatã de naturã”, a declarat primarul Lucian Resmeritã.

Potrivit coordonatorului de proiect din România, dintre obiectivele acestuia meritã mentionate:
* Prezentarea spiritului ecologic si integrarea lui în viata de zi cu zi a elevilor, profesorilor, familiilor lor si, pe cât posibil, a întregii comunitãti.
* Sensibilizarea elevilor fatã de la problemele legate de mediul înconjurãtor si de reducerea resurselor naturale.
* Integrarea principiilor dezvoltãrii durabile în activitãtilor scolare extracurriculare si realizarea unor lectii care sã promoveze o atitudine ecologicã a elevilor.
* Încurajarea studierii limbilor strãine si a valorilor cultural europene.
Si, tocmai pentru cã ideea principalã a acestui proiect constã în promovarea unui mod de viatã ecologic si în dezvoltarea unor mentalitãti care vor duce la formarea unor deprinderi de respectare a mediului, în viitor, una din vizitele de documentare pe care le-au fãcut participantii în proiect a fost la Statia de tratate a apei potabile de la Valea de Pesti. Aici, angajatii Apa Serv Valea Jiului care deservesc obiectivul, le-au prezentat participantilor întregul proces de potabilizare al apei din barajul de la Valea de Pesti.
Marius Mitrache

Un comentariu la „Municipiul Lupeni, gazda pentru elevi din Polonia si Turcia

  • 4 aprilie 2019 la 06:23
    Permalink

    E un prilej bun sa explicati oaspetilor ca natura Vaii Jiului este una dintre cele mai poluate din Europa. Si nu numai natura… Nu uitati un amanunt esential: cereti-le bani! 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.