Sunt bani alocati din buget pentru mai multe investitii, iar în Valea Jiului ajung fonduri pentru infrastructurã.  Fie cã vorbim despre drumurile din statiunile turistice, ori despre  alimentarea cu apã în acestea, toate sunt prioritizate si, de la Deva, vor veni fondurile necesare.
„Bugetul pe anul 2019 al CJH este cel mai mare pe care l-a avut vreodatã. Este un buget în care am prins  refacerea infrastructurii rutiere, avem bani pentru investitii. La nivelul Vãii Jiului, toate obiectivele pe care noi ni le-am propus, vor fi bugetate în 2019. Pot sã vã zic de drumul judetean de la Uricani, care se leagã la limita cu judetul Gorj, venim apoi la DJ din Straja, apoi în Pasul Vîlcan vom aduce apa. În Parâng, vom rezolva problema drumului, pentru cã vom finanta continuarea drumului de la pilonul 17, pânã la Scoala Sportivã, drum pe care îl facem în acest  an. Apoi, vom rezolva problema cu sensul  giratoriu de la Petrila”, a precizat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Sunt investitii ce vor fi achitate din bugetul Consiliului Judetean hunedoara, buget ce intrã acum în dezbatere publicã si banii vor fi directionati spre necesitãtile locale. „S-a discutat forma finalã, care va fi dezbãtutã în sedinta din 18 aprilie a Consiliul Judetean si cert este cã, la nivelul judetului Hunedoara, vom face toate investitiile pe care ni le-am propus, dar infrastructura rutierã este prioritatea zero a Consiliului Judetean Hunedoara”, a mai  adãugat Costel Avram.
Toate aceste lucrãri sunt în faza în care trebuie finantate si apoi scoase la licitatie, asa încât, cei din Consiliul Judetean spun cã vorbesc despre cele mai mari proiecte de investitii din ultimii ani.
Diana Mitrache