Nu mai putin de 80 de tineri artisti din toatã tara vor veni la Deva pentru a cuceri trofeul Festivalului Concurs National de Interpretare vocalã a cântecului popular românesc „Drãgan Muntean”.
Evenimentul este organizat de Centrul de Culturã si Artã al Judetului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara. Aflat la  editia a VIII-a, Festivalul Concurs National de Interpretare vocalã a cântecului popular românesc „Drãgan Muntean”,  se va desfãsura în perioada 12-14 aprilie 2019 la Teatrul de Artã din Deva. La preselectia care se va desfãsura vineri, 12 aprilie, s-au înscris 80 de interpreti ai folclorului muzical românesc din tarã, cu vârste cuprinse între  16 si 35 de ani.
„Este un record de participare care plaseazã Festivalul  Drãgan Muntean  între cele mai bine cotate concursuri de folclor din tarã, în conditiile în care anul trecut am avut 33 de participanti. Juriul, care este format din specialisti si personalitãti în domeniul etnografiei si folclorului la nivel national, are o misiune dificilã pentru cã trebuie sã decidã câti interpreti vor intrã în concurs”, a declarat directorul festivalului, Ciprian Roman. Misiunea juriului va continua sâmbãtã, 13 aprilie, de la ora  18.00, când va avea loc concursul propriu-zis.
Invitati în recital vor fi: Liliana Laichici, Felicia Stoian, Ciprian Roman, Ovidiu Homorodean si Cristian Fodor. Gala laureatilor va avea loc duminicã, 14 aprilie, de la ora 18.00, iar seara se va încheia cu recitaluri ale interpretilor: Matilda Pascal Cojocãrita si Stefan Cigu, Silvia Timis (laureata editiei a VII-a a Festivalului), Ovidiu Olari, Bogdan Toma si Eugen Mihãilã. Acompaniamentul concurentilor si al  interpretilor invitati în recital va fi asigurat de cãtre orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drãgan Muntean” al Centrului  de Culturã si Artã al judetului Hunedoara, condusã de dirijor prof. Gheorghe Cîltea, cu  participarea dansatorilor Ansamblului Profesionist „Drãgan Muntean”, coregraf Mircea Resiga.
Atât concursul, cât si Gala laureatilor, vor fi transmise de postul national de televizune TVR3, de postul  regional TVR Timisoara si de postul national de radio Antena Satelor. Intrarea se face pe bazã de invitatii care se pot ridica începând cu data de 4 aprilie 2019 de la Agentia Teatrului de Artã din Deva.  Având în vedere interesul ridicat pentru acest eveniment,  organizatorii recomandã persoanelor interesate sã ridice din timp invitatiile.
Marius Mitrache