Firme falimentare pun din nou locatarii la platã

Mai multi oameni care locuiesc pe strada Pãcii din Petrosani spun cã au fost lãsati ani de zile cu niste plãci de rigips montate pe bloc si cu acoperisul aproape finalizat, iar acum ar trebui sã dea din nou bani, ca sã se facã anveloparea.
Situatia este absolut deranjantã si oamenii reclamã calitatea proastã a lucrãrilor, în timp ce acum, cel mai probabil, vor scoate bani din nou din buzunar. Toti acuzã firma care a lucrat, dar care a intrat în faliment.
„Cel mai mult mã nemultumeste aspectul exterior. Trãim în municipiul Petrosani, nu în junglã si suntem o comunitate de oameni.  Aratã extrem de rãu.  Eu nu stiu de când nu s-a mai lucrat, cã am chitanta plãtitã. Probabil sunt 5 ani, sau 6, iar acum nu vrem decât sã se termine odatã”,  a spus Nicolae Pîntescu, locatar în blocul 12 de pe strada Pãcii.
Sunt cel putin 3 blocuri în aceastã situatie si, la douã dintre ele, spre norocul locatarilor, nu s-a lucrat deloc, asa încât acum nu trebuie refãcutã fatada. Altele, însã, de pe aceiasi stradã, nu mai pot fi reparate, pentru cã lucrãrile au iesit din perioada de garantie. Acum, noul deviz semnat este mai mare si, potrivit actelor oficiale, executant va fi firma Clasima Construct SRL, valoarea lucrãrilor fiind de 215.087,48 de lei, iar startul s-a dat acum.
„Blocurile de pe Pãcii, sunt 3 si nu au fost terminate. De cel putin 3 ani stagneazã. La blocul 18 si 20 era  o firmã din Petrila, a domnului Tecar si la blocul 12 a fost o firmã din Craiova, care au intrat în faliment si au rãmas pereti de executat. Anul trecut, pentru blocul 12, în noiembrie, s-a semnat contractul pentru executia peretilor. Apoi, din cauza conditiilor atmosferice s-a sistat lucrarea si ordinul de începere a fost dat în  20 martie, cu începere a lucrãrilor din 1 aprilie.  În 2 aprilie au montat schelele”, a spus si Ciprian Preda, director interimar DPADPP.
Celelalte douã blocuri de pe aceiasi stradã asteaptã aprobarea bugetului, dar lucrãrile implicã sume reactualizate, care vor fi achitate, în plus, de locatari.
„Dau bani în continuare, diferenta pe care o mai au de dat. Nu dau în plus, decât acea diferentã, datã actualizãrile legislatiei în vigoare, inclusiv Ordonanta 114, care garanteazã salariul minim pe economie, care a crescut de  acum 4 ani, când a fost prima licitatie”, mai spune Preda.
Lucrãrile vor începe în aceastã sãptãmânã si, potrivit devizului semnat de constructori, vor fi finalizate pânã în data de 25 august 2019.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.