Cercetãtorii Institutului National pentru Securitate Minierã si Protectie Explozivã, INCD INSEMEX Petrosani, vor participa  luna aceasta, mai exact în perioada 10-14 Aprilie la Salonul international de inventii de la Geneva, unde institutul de cercetare a fost selectat, si în acest an de cãtre Ministerul Cercetãrii si Inovãrii sã reprezinte România cu o inventie.
Asta, dupã ce în lunã martie  cercetãtorii de la INSEMEX Petrosani au avut o prezentã remarcabilã la Salonul International al Cercetãrii Stiintifice, Inovãrii si Inventicii “PRO INVENT”, întorcându-se de aici cu nu mai putin de  5 Diplome de Excelentã, 2 medalii de aur, 2 medalii Pro Invent si Premiul Special al Salonului PRO INVENT 2019.
“Acest Salon este considerat cel mai important eveniment din lume dedicat exclusiv inventiilor si o piatã unicã în ceea ce priveste licentele pentru industriasi, distribuitori si experti financiari, mereu în cãutare de noi  produse. În plus, se bucurã de sprijinul Guvernului Federal Elvetian, alãturi de statul si orasul Geneva si de asemenea si de sprijinul WIPO, Organizatia Mondialã a Proprietãtii Intelectuale”, spune Artur Gãman, director general al INCD INSEMEX Petrosani.
Standul de prezentare al României realizat sub egida Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, care asigura selectia inventiilor si plata participãrii acestora la Salon, va reuni un numãr de 30 de inventii din diferite domenii. Inventia selectatã care va fi prezentatã în cadrul Salonului este “Stand pentru determinarea limitelor de explozie pentru vaporii lichidelor inflamabile.”
Reamintim cã, anul trecut  Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani a participat la  Salonul International de Inventii de la Geneva, cu inventia “Sursã de impulsuri scurte dreptunghiulare programabile de curent pentru încercarea componentelor barierelor de securitate din cadrul instalatiilor de curenti slabi din spatiile  cu pericol de atmosferã explozivã” a dr. ing. Cosmin Colda, cercetãtor stiintific gr. III, din cadrul Laboratorului Echipamente Electrice  Ex de Curenti Slabi. Lucrarea a fost medaliatã cu Medalie de Aur si  premiatã cu un Premiu Special din partea Turkish Patent and Trademark Office
Marius Mitrache