Cauza aflatã pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia a avut un nou termen de judecatã, iar pe lângã Asociatia Miscarea pentru Apãrarea Statutului Procurorilor, în dosar mai sunt alti doi intervenienti.
Procurorul general, Augustin Lazãr, cere suspendarea procedurii de revocare a sa din functie, actiune demaratã de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, în octombrie anul trecut. Dosarul aflat la Curtea de Apel Alba Iulia are astãzi un nu termen de judecatã. La primul termen, în 19 martie, instanta a dispus amânarea cauzei pentru data de 2 aprilie dupã ce avocatul procurorului general nu s-a putut prezenta, motivând cã are în aceeasi zi o altã cauzã în care-l reprezintã pe Augustin Lazãr la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Completul de judecatã trebuie sã dezbatã trei cereri de interventie accesorie formulate de Asociatia Miscarea pentru Apãrarea Statutului Procurorilor si douã persoane fizice – Pompiliu Gheorghe Stan si Emilian Stancu. Pe 2 noiembrie 2018, procurorul general a depus la CA Alba Iulia, oras în care îsi are domiciliul, o actiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din functie. Lazãr a mai cerut suspendarea executãrii actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerialã.
Maximilian Gânju