Ministerul Energiei vrea sã steargã datoriile CEH

Motivarea ministerului ce patroneazã compania energeticã hunedoreanã este legatã de importanta strategicã a producãtorului de energie pe bazã de cãrbune.Ministerul Energiei propune stergerea datoriilor pe care le au producãtorii de energie la Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã (ANAF), prin preluarea unor active energetice, se aratã într-un proiect de ordonantã de urgentã, postat pe site-ul institutiei.
”La cererea operatorilor economici care detin capacitãti de producere a energiei electrice instalate în Sistemul Electroenergetic National reprezentând active functionale energetice, creantele fiscale administrate de Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã se sting prin trecerea în proprietatea publicã a statului si în administrarea Ministerului Energiei a unor active functionale energetice, aflate în proprietatea acestora”, se aratã în propunere.
Cererea operatorilor economici va cuprinde o analizã tehnico-economicã privind justificarea operatiunii si efectele acesteia si va fi însotitã de avizul favorabil al ministerului de resort, al Autoritãtii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei si al operatorul de transport si sistem Compania Nationalã de Transport a Energiei Electrice Transelectrica. Ministerul de resort considerã cã este necesar sã se adopte aceste mãsuri pentru ”asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN)”.
Autorii proiectului amintesc si situatia economico-financiarã dificilã a Complexului Energetic Hunedoara, care detin capacitãti de producere cu importantã deosebitã pentru mentinerea nivelului de sigurantã în functionare a SEN.
Maximilian Gânju

7 comentarii la „Ministerul Energiei vrea sã steargã datoriile CEH

 • 31 martie 2019 la 20:20
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan sa nu mai fie datorii !

  Răspunde
 • 31 martie 2019 la 21:30
  Permalink

  statul are datorii la stat ,cum vine asta?

  Răspunde
 • 31 martie 2019 la 21:42
  Permalink

  sunt minele statului bugetul statului , asa ca faceti ce vreti cu ele

  Răspunde
 • 2 aprilie 2019 la 09:45
  Permalink

  Indurare stapinule !!! Indurare guvernule !!! Iertati-ne datoriile !!! Si iertati-l si pe Brinzan de datoria de un miliard, ca de afla Argentina, il omoara pe nefericit…

  Răspunde
 • 2 aprilie 2019 la 12:04
  Permalink

  unguru bulan, spune-ne si noua cine este Argentina, si de unde asa suma de un miliard datorie la Branzan, lumineaza-ne

  Răspunde
 • 6 aprilie 2019 la 13:00
  Permalink

  Normal era de a?teptat Cum dracu vine ?sta statul dator la stat

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.