5000 de pensii recalculate. Cristian Resmeritã explicã

“Sunt 5.000 de pensii recalculate”…. Asa si-a început discursul sãu senatorul Cristian Resmeritã, care a explicat exact cum vor primi pensionarii mineri bani în plus.
„Din cei aproximativ 12.000 de oameni care beneficiazã de aceastã recalculare si o crestere foarte mare a veniturilor, pânã în acest moment, au fost emise peste 5.000 de decizii, la nivel de judet. Înseamnã cã tot ce poate fi introdus pânã la 31 martie, intrã efectiv în platã în aprilie. Nu toate vor intra, doar cele emise”, a precizat Cristian Resmeritã, senator PSD, în cadrul unei conferinte de presã pe care a sustinut-o la Petrosani.
Pensiile nu vin, însã, pentru toti, mãrite si s-a vorbit tot mai mult despre decizii care au venit initial micsorate, iar asta i-a nemultumit pe fostii mineri. Multi au protestat, însã, senatorul Cristian Resmeritã explicã cum stau lucrurile, pe filiera birocraticã. „Din cei 12.000, s-au dat numai vreo 7.000 de decizi pe Legea 192. Le vin astfel initial, iar restul vor primi întâi decizii pe 192. Este pasul obligatoriu prin care se ajunge la Legea 221.  Nu mã întrebati de ce, e tara noastrã. Trec obligatoriu prin legea veche, 192, ca sã îi ducã pe 221, care le mãreste veniturile”, a precizat senatorul Resmeritã.
Pensionarii mineri s-au revoltat în ultimii ani, dupã ce au constatat cã, oameni care au lucrat în aceleasi conditii de muncã, dar care au iesit la pensie în ani diferiti, au venituri mult diferentiate, tocmai pentru cã legile nu au fost echitabile. Senatorul Cristian Resmeritã spune cã pensiile vor veni mãrite din luna aprilie pentru cei cãrora le-au fost emise deciziile de pensie, iar restul primesc banii pânã prin iunie. Asta, în conditiile în care la Casa de Pensii programul a fost mult prelungit, pentru a face fatã.
Diana Mitrache

2 comentarii la „5000 de pensii recalculate. Cristian Resmeritã explicã

 • 31 martie 2019 la 20:14
  Permalink

  Vrem in acest an sa se asfalteze drumul DN 7A spre Voineasa !!!

  Răspunde
 • 5 aprilie 2019 la 17:21
  Permalink

  Pana la 100000 de mii mai sunt 95%, daca 5000 sunt gata. Mai este mult, poate cadea guvernul pana atunci.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.