Douã foste unitãti scolare din municipiul Petrosani ar putea fi transformate în centre de rugãciune. Numãrul elevilor este în continuã scãdere, iar grãdinita nr. 2 de pe strada Dacia si scoala gimnazialã din Dâlja Mare au fost închise, iar elevii transferati la alte unitãti de învãtãmânt din oras.
Acum, cele douã clãdiri si-ar putea schimba destinatia, devenind centre de rugãciune. Decizia finalã le apartine  consilierilor locali care vor dezbate, la finalul acestei sãptãmâni, proiectul de hotãrâre privind solicitarea adresatã Ministerului Educatiei Nationale pentru emiterea  avizului conform în vederea schimbãrii destinatiei imobilelor în care au functionat Scoala Gimnazialã Dâlja Mare si Grãdinita cu program normal nr. 2.
“Prin cererea (…) Uniunea Penticostalã din România – Biserica Penticostalã Filadelfia din Petrosani solicitã atribuirea clãdirii în care a functionat  grãdinita nr. 2 de pe strada Dacia, nr. 9, în vederea desfãsurãrii slujbelor religioase pentru persoanele din zona Coloniei”, aratã documentatia.  Clãdirea fostei scoli din Dâlja ar putea fi transformatã în loc pentru desfãsurarea unor activitãti de interes public.
“Preotul paroh Luca Florin Gheorghe, al Parohiei Aninoasa – filiala Dâlja Mare solicitã (…) spatiul clãdirii în care a functionat Scoala Gimnazialã din Dâlja Mare pentru organizarea diverselor evenimente sociale si culturale, iar dl Negoi Traian Tiberiu (…) solicitã atribuirea aceluiasi spatiu în vederea desfãsurãrii unor activitãti locale traditionale sau de interes public.  Pentru a putea da curs acestor solicitãri  se impune adoptarea unei hotãrâri de  consiliu pentru  solicitarea schimbãrii destinatiei acestor imobile”, aratã aceeasi documentatie.  Consilierii locali de la Petrosani vor  dezbate acest subiect la sfârsitul acestei  sãptãmâni.
Cosmin BACIU