Protestul elevilor, profesorilor si pãrintilor anuntat pentru miercuri la prânz a fost, deocamdatã, amânat.  O spun pãrintii, primii interesasi ca douã clase din Petrosani sã nu fie desfiintate.
Asta, pentru cã vorbim despre douã dintre cele mai cãutate profiluri, pentru care copiii deja au optat în listele pe care le-au înaintat cãtre licee.
„Înainte de organizarea mitingului, am redactat o petitie pe care am adresat-o doamnei Ministru, domnului presedinte al Consiliului Judetean hunedoara si doamnei inspector general al ISJ Hunedoara. A fost trimisã si, pentru a nu crea o presiune si o tensiune suplimentarã în aceastã perioadã de analizã, am hotãrât sã amânãm mitingul programat pentru miercuri dupã amiazã, sã lãsãm un timp suplimentar si sã asteptãm un rãspuns”,  a precizat Sorin Mangu, presedintele Comitetului de Pãrinti.
Peste 160 de pãrinti ai elevilor din Petrosani, care acum sunt în clasa a VIII-a erau gata sã iasã în stradã sã protesteze pentru cã noua reformã a învãtãmântului a eliminat 2 clase la cele mai bune licee din Petrosani. În acest oras sunt 4 licee, douã teoretice si douã tehnologice si, potrivit statisticilor celor de la ISJ, sunt 314 elevi de clasa a VIII-a, care încap în 11,2 clase. ISJ spune cã a aprobat 13 clase si acestea sunt:  3 la Colegiul National Mihai Eminescu, din 4 câte avea pânã acum, alte 3 la Colegiul National Carmen Sylva, tot din 4, 4 pentru Hermes, din care douã pentru liceu tehnologic si douã la profesionalã si la Dimitrie Leonida vor fi 3 clase de scoalã profesionalã.
Toate, însã, eliminã criteriul ce stã la baza alegerii elevilor, si anume, clasele cu cea mai mare cãutare, acestea fiind exact cele ce ar urma sã se desfiinteze si care au profilul de matematicã–informaticã.
Diana Mitrache