Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Politiei Române, au fost premiati cei mai buni politisti, criteriile de apreciere vizând eticã, operativitatea si profesionalismul cu care acestia au rãspuns solicitãrilor comunitãtii.
În urma deliberãrilor, Serviciului Criminalistic a fost desemnat „cea mai bunã structurã de suport”, Politia Municipiului Hunedoara a fost  desemnatã „cea mai bunã subunitate de politie”, în timp ce Serviciul Rutier a fost desemnat „colectivul anului”.
Diploma de excelentã „politistul anului” a fost acordatã inspectorului principal de politie Nagy Ovidiu Ioan (foto), din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Deva.  Ofiterul de politie este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 2013, fiind absolvent al Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti si al Cursurilor de Masterat organizate de Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia în specializarea „Stiinte Penale si Criminalisticã”.
În cursul anului 2018, politistul a solutionat peste 110 dosare penale cu grad de complexitate ridicat, fiind  felicitat, la sfârsitul anului 2018, de cãtre conducerea inspectoratului ca urmare a identificãrii, în data de 08.09.2018, pe raza municipiului Deva, a unui tânãr bãnuit de comiterea unei infractiuni de agresiune sexualã împotriva unei minore în vârstã de 6 ani.
Ziua Politiei Române a fost sãrbãtoritã ieri în municipiul Deva, unde  politistii hunedoreni s-au reunit pentru a marca 197 de ani de existentã a Politiei Române ca institutie modernã, aflatã în slujba legii.