Primãria din Petrosani marcheazã douã decenii de când între noi si maghiarii din Varpalota existã proiecte comune, iar cele douã administratii sunt înfrãtite. Este cea mai logevivã si prolificã înfrãtire, iar cele douã administratii au avut, an de an, proiecte comune. La fel se întâmplã si acum, când comunitatea localã din Petrosani va  gândi un program comun, asa încât sã poatã fi marcate cum se cuvine cele douã decenii.
„De-a lungul anilor persoane din cele douã localitãti înfrãtite au participat împreunã la diverse proiecte europene, actiuni cultural artistice, sportive, tabere, schimburi de experientã. Cu prilejul semnãrii Programului comun pe anul 2019 se va marca si aniversarea a 20 de ani de la semnarea actului de înfrãtire între cele douã localitãti. Ansamblul “Csereg” din Varpalota va prezenta un scurt program de dansuri traditionale alãturi de ansamblul “Parângul” din Petrosani. Vom primi o delegatie din partea municipalitãtii din Varpalota, împreunã cu doamna primar. Vom stabili împreunã toate detaliile pentru programul de activitãti pe anul 2019. Si pentru noi, si pentru ei, este cea mai veche înfrãtire si cea mai fructuoasã, din punct de vedere al activitãtilor pe care le-am desfãsurat de-a lungul anilor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Delegatia va fi primitã luni la ora 11,00 în sala de marmurã a primãriei Petrosani, iar consilierii celor douã comunitãti se reunesc pentru a gândi împreunã programul ce va marca cele douã decenii. În plus, o delegatie din Petrosani format din elevi si profesori de la Colegiul National Mihai Eminescu vor pleca la Varpalota în perioada 27-31 martie pentru un schimb de experientã între elevii si profesorii de la Gimnaziul “Thuri Gyorgy” si Scoala Generalã “Rakoczi Telep” din Varpalota. Municipiul Petrosani mai este înfrãtit de 11 ani cu Bansko din Bulgaria si de la 16 ani cu Ponte Nelle Alpi din Italia, dar si cu Smedjebacken, un oras din Suedia.
Diana Mitrache
Cosmin BACIU