Raportul Curtii de Conturi pe anul 2017 aratã cã peste 134 milioane de lei au fost cheltuiti de Consiliul Judetean cu abateri financiare si calculeazã un prejudiciu în valoare totalã de 8,8 milioane de lei.  Abaterile financiare se referã la chestiuni de ordin contabil, dar toate neregulile gãsite sunt acum contestate de cei care conduc institutia judeteanã.
„Consiliul Judetean a contestat raportul Curtii de Conturi, la Bucuresti. Am avut o discutie amiabilã cu cei de la Deva, am urmat toti pasii. Ceea ce  contestã dumnealor este un pod care a cãzut prin 2014 si noi am atacat în instantã SC Hidroconstructia, care a sãpat la pilonul podul. Apoi au  contestat participatiunile la firma de drumuri, care s-a închis în 20112, dar si faptul cã am asfaltat un drum în Pasul Vâlcan. Ei spun cã trebuia finantat pe investitii si noi l-am fãcut pe lucrãri de întretinere. Într-un cuvânt, nu e vorba cã nu s-au fãcut lucrãrile, ci cã sunt lucrãri pe care le-au contestat”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. În raport se aratã  cã suma totalã a  prejudiciului  este de 8.812.000 de lei, iar cea mai mare parte din ea, 5.980.000 de lei,  o reprezintã suma  cheltuitã de CJ pentru refacerea podului de peste râul Strei din comuna Bretea Românã, prãbusit în 2014. Al doilea prejudiciu imputat de Curtea de Conturi institutiei amintite are legãturã cu modul în care s-au decontat cantitãtile de material antiderapant pe timp de iarnã, pe drumurile judetene si cei de la institusia de control aratã s-ar fi plãtit nejustificat 1.654.000 de lei.
De asemenea, Curtea de Conturi mai spune cã încã 776.000 de lei s-ar fi plãtit  „fãrã respectarea prevederilor legale” pentru o serie de lucrãri suplimentare la Drumul Judetean 664 din Pasul  Vâlcan, dar aratã si spre  o serie de lucrãri neexecutate la Casa de Culturã din Hunedoara, în valoare totalã de 402.000 lei.
Diana Mitrache