Comuna Runcu din judetul Gorj ar urma sã fie legatã de Straja printr-un nou drum. Carosabilul va strãbate muntii Vâlcanului, iar autoritãtile din comuna Runcu lucreazã intens pentru realizarea acestui proiect.
Termenul pentru finalizarea lucrãrilor este anul viitor. Cel putin asta este promisiunea fãcutã de primarul din Runcu, Adi Câmpeanu. Acesta a precizat cã, pânã în prezent, a fost asfaltat un tronson de 10 kilometri din drumul respectiv, care are o lungime de 25 de kilometri. Anul acesta primãria si-a propus sã asfalteze încã 4 kilometri.
“Unul din proiectele noastre de suflet este continuarea asfaltãrii drumului care va lega Runcu de Straja. Am reusit sã asfaltãm 10 kilometri si sã sperãm cã în cursul acestui an vom începe asfaltarea a unui tronson de încã 4 kilometri. Este un tronson care consider cã va duce la dezvoltarea întregii zone, nu doar a localitãtii Runcu. Sã ajungi în Straja în doar 30 de minute nu ar fi ceva rãu pentru comunitatea noastrã si pentru zonele din apropiere. Asta înseamnã cã turismul s-ar dezvolta foarte mult cu acest drum”, a declarat Adi Câmpean, primarul comunei Runcu, potrivit accestv.ro.
De mai bine de 10 ani autoritãtile din comuna Runcu vorbesc de realizarea acestui drum, însã pânã acum proiectul nu a fost dus la bun sfârsit.  Odatã realizat drumul, acesta  va fi al doilea drum montan asfaltat din judetul Gorj, dupã Transalpina.
Cosmin BACIU