Decizia a fost luatã de conducerea Consiliului Judetean Hunedoara si se aplicã pe toatã perioada în care accesul cu autoturismele este restrictionat. Drumul cãtre situl arheologic s-a surpat iar turistii sunt nevoiti sã parcurgã circa patru kilometri pe jos.
„Ne dorim ca efortul celor care doresc sã viziteze Sarmizegetusa Regia, de a parcurge 4 kilometri pe jos sã fie rãsplãtit, astfel încât, pânã la ridicarea restrictiei, accesul sã fie gratuit”, informeazã reprezentantii Serviciului Public Administrare Monumente Istorice Hunedoara.
Vã reamintim cã, în urmã cu douã zile, o portiune de drum aflatã între Remiza – Valea Albã si intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, a fost grav afectatã, iar circulatia a fost restrictionatã pe acest tronson, pentru a nu pune în pericol integritatea turistilor.
”Dupã cum v-am informat, joi au demarat lucrãrile de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulatia rutierã din cauza ruperii acostamentului si surpãrii terenului de sustinere a soselei”, anuntã reprezentantii CJ Hunedoara.
Maximilian GANJU