Inspectorii sanitari au preluat cadavrele mai multor câini ce au fost gãsiti morti pe un deal din Cartierul Aeroport si lesurile vor fi examinate pentru a se stabili exact cum au murit câinii.
Animalele erau hrãnite de mai multi oameni, care au sesizat lipsa unora dintre patrupede si apoi au gãsit lesurile schingiuite. De altfel, politistii au demarat o amplã actiune de identificare a celor care ar fi putut sã facã una ca asta si spun cã, dacã vor fi gãsiti, riscã puscãria.
„Au fost identificate cadavrele a 4 câini, posibil ucisi, aspectul privind moartea acestor animale urmând sã fie stabilit de cãtre reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare, care au ridicat cadavrele în scopul prelevãrii de probe si a efectuãrii de analize de laborator pentru stabilirea cauzei decesului. Politistii au întocmit un dosar de  cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere cu intentie si fãrã drept a animalelor. Este o infractiune prevãzutã de Legea 205 din 2004, privind protectia animalelor si totodatã  se fac cercetãri în vederea identificãrii prezumtivilor autori ai faptei, care, dacã  vor fi gãsiti  vinovati, riscã pedeapsa cu închisoarea”, a spus Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Doctorul Leontin Laslãu, seful Directiei Sanitar Veterinare Hunedoara spune cã a preluat cadavrele  animalelor, care acum sunt analizate si urmeazã sã  stabileascã  cauza decesului. Cei care au fãcut un astfel de gest si au schingiuit  animalele sunt acum cãutati si riscã sã stea în închisoare.
Diana Mitrache