Asfaltarea drumului spre Pasul Vâlcan / Deconturi suplimentare fãrã documente justificative

Drumul spre Pasul Vâlcan a fost asfaltat fãrã a exista un proiect tehnic. Neregulã a fost descoperitã de inspectorii de la Curtea de Conturi care au verificat modul în care au fost cheltuite fondurile Consiliului Judetean Hunedoara în anul 2017.
Lucrãrile în valoare de peste 700 de mii de lei au fost decontate fãrã justificare.
“Angajarea si decontarea unor lucrãri suplimentare fãrã respectarea prevederilor legale aferente DJ 664 limitã judet Gorj-Pas Vulcan-Vulcan” este una din abaterile constatate de inspectorii de la Curtea de Conturi si reprezintã o sumã de 776 de mii de lei. Oficialii Consiliului Judetean Hunedoara vin însã cu lãmuriri si sustin cã raportul Curtii de Conturi a fost contestat.
“Stabilirea exactã a întinderii prejudiciului creat bugetului local prin decontarea nejustificatã a unor lucrãri, înregistrarea în contabilitate a prejudiciului si recuperarea integralã a acestuia referitor la lucrarea  pentru Limita judet Gorj-Pas Vâlcan. Vor fi luate mãsuri care vor fi demarate ulterior comunicãrii de cãtre  Comisia de Solutionare a Contestatiilor din cadrul Curtii de Conturi Bucuresti a rãspunsului la contestatia formulatã de institutia noastrã în ceea priveste si acest punct”, aratã CJH.  O portiune a drumului spre Pasul Vâlcan a fost asfaltatã într-un timp record. Traseul drumului este paralel cu Defileul Jiului si are o lungime de 28 km atingând altitudinea maximã de 1621 m în Pasul Vâlcan. Acesta are o vechime de peste 2000 de ani fiind cunoscut si cã  “drumul roman” datând,  la fel ca si Transalpina,  de pe vremea rãzboaielor daco-romane. Drumul Judetean 664  are o lungime totalã de aproximativ 45 de kilometri si leagã municipiile Târgu Jiu de Vulcan. În prezent, pe o portiune de circa 20 de  kilometri, în zona montanã, drumul este inaccesibil  autoturismelor.
Cosmin BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Asfaltarea drumului spre Pasul Vâlcan / Deconturi suplimentare fãrã documente justificative

 • 20 martie 2019 la 20:11
  Permalink

  Cand va fi asfaltat intotalitate acest drum ???

 • 20 martie 2019 la 20:34
  Permalink

  ,,intotalitate” va fi asfaltat in septembrie 2184!Am aflat din surse sigure!

 • 21 martie 2019 la 06:25
  Permalink

  Poza este facuta inainte de inaugurare .Spun asta pentru ca la momentul actual este un drum foarte aglomerat , traficul fiind chiar blocat cateodata….Io cre’ca trebuia facut cu cel putin 2 benzi pe sens .

 • 21 martie 2019 la 15:27
  Permalink

  sa plateasca daca au facut mismasuri

Comentariile sunt închise.