Mai multi oameni care locuiesc în Petrila si au tractoare au chemat în aceastã sãptãmânã, la ei în oras, inspectorii  de la Deva.  A fost încã o etapã în care acesti oameni  au putut sã îsi facã Inspectia Tehnicã periodicã, la ei în localitate. Asta, pentru cã pânã acum, erau nevoiti sã meargã cu utilajul  agricol, care nu are voie sã circule pe drumurile publice, pe o platformã, cheltuind sume mult mai mari de bani pentru asta. „E extraordinar de bine cã au venit, cã dacã nu, trebuia sã ne deplasãm cu mijloace de transport, cu ce poti, ca sã le duci la Deva la RAR. Nu avem voie sã iesim pe drumurile  publice cu masina  neînmatriculatã”, a spus unul dintre posesorii de tractor din Petrila, care a putut face pentru prima datã inspectia în curtea de lângã fosta minã Petrila.
Si, dacã tot au avut ocazia sã vinã cei de la Deva la ei, acum  posesorii de tractoare au mai identificat o problemã.

„Nu mai mergem pe platforme la Deva, dar nu avem carte de identitate la ele. Unii zic cã ne fac, dar costã cam mult. Nu stiu, spun cã e bine cã au venit aici, dar sã vedem cu restul costurilor ce  stabilim. Oricum, ne costã mult mai putin si suntem multumiti”, a  precizat un alt tractorist.
Primele inspectii la tractoare s-au fãcut la Petrosani si acum a fost rândul celor din Petrila. Inspectorii RAR spun cã vor veni periodic în fiecare oras. Pentru a scuti astfel oamenii de un drum costisitor la Deva. În plus, salveazã o zi de lucru în gospodãrie si plãtesc doar costurile cu inspectia utilajelor.
Diana Mitrache