Substantele dezinfectante au fost achizitionate si de Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu. Unitatea a achizitionat cantitatea de 10 litri de dezinfectant anul trecut, în luna august.
Sanatoriul a fost verificat de Directia de Sãnãtate Publicã Hunedoara, însã unitatea consumase întreaga cantitate de dezinfectanti din lotul suspectat cã ar fi fost cu probleme.  Politistii Directiei de Investigare a Criminalitãtii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Sectorului 1 Bucuresti, au fãcut mai multe perchezitii domiciliare la domiciliile unor persoane fizice si la sediile sociale si punctele de lucru ale unor societãti comerciale ce produc, importã si comercializeazã produse biocide.  Actiunile au avut loc într-un dosar penal în care se fac cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de înselãciune, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, zãdãrnicirea combaterii bolilor si comercializarea de produse alterate. Astfel, în cursul anului 2018,  ar fi fost fabricate si vândute cãtre diverse spitale  produse biocide utilizate la dezinfectia suprafetelor,  care însã nu îndeplineau standardele de performantã în distrugerea bacteriilor.
Potrivit ministrului Sãnãtãtii, Sorina Pintea, dezinfectantii pentru spitale care nu îndeplineau standardele corespunzãtoare privind distrugerea microbilor au fost utilizati în peste 30 de spitale din tarã.
Maximilian Gânju