O clãdire din centrul municipiului Petrosani a ars ca o tortã în noaptea de miercuri spre joi. Totul din vina unor oameni ai strãzii, care se adãpostesc acolo.

Una dintre clãdirile abandonate din centrul municipiului Petrosani, care cândva a gãzduit Garnizoana militarã, ori cãminul unui liceu din localitate, a ars în noaptea de miercuri spre joi. Flãcãrile au izbucnit în una dintre camerele de la ultimul etaj si au cuprins  acoperisul. Pompierii au intervenit prompt si au reusit sã limiteze incendiul. „În jurul orelor 23,20 am fost anuntati prin 112 despre acest incendiu la o clãdire dezafectatã din zona centralã,de pe strada Timisoara la nr 5. Ne-am deplasat cu douã autospeciale cu apã si spumã si 7 subofiteri, iar acolo ardea acoperisul  pe o suprafatã de aproximativ 100 de metri pãtrati. Nu exista, însã, posibilitatea sã se extindã, pentru cã focul a izbucnit într-o clãdire dezafectatã”, a declarat locotenentul  Rãzvan Stancu, cdt. Adj  Detasamentul de Pompieri Petrosani.

Pompierii dau vina pe oamenii strãzii si spun cã ei sunt cei care au aprins acolo focul si l-au lãsat nesupravegheat. „E posibil sã fie oameni fãrã adãpost. Erau acolo camere care pãreau locuite,pentru cã am gãsit haine. Ne-am dat seama cã ar fi vorba de o lumânare uitatã aprinsã,pentru cã nu au curent electric si asa a luat foc”, a mai spus Rãzvan Stancu.

Din pãcate, însã, aceste clãdiri aflate în centrul orasului sunt adevãrate bombe si asta din vina celor care îsi fac veacul în ele. Nimeni nu a luat nicio mãsurã împotriva lor, iar oamenii strãzii spun în pericol întreaga comunitate. Acestea nu mai sunt îngrãdite si nu e pentru prima datã când se petrec astfel de fapte în interiorul lor.

Diana Mitrache