CEH nu a gãsit pe nimeni care sã actualizeze planurile pentru minele Lupeni si Lonea

Complexul Energetic Hunedoara achizitioneazã noi servicii pentru actualizarea planurilor de închidere a minelor Lupeni si Lonea. Societatea a mai încercat si în luna februarie sã gãseascã o societate care sã elaboreze aceste documente, însã se pare cã nu s-a prezentat nimeni. 129.740,00 RON a alocat societatea energeticã pentru  “servicii de proiectare cu titulatura Actualizare Planuri de încetare a activitãtii pentru sucursalele Societãtii Complexul Energetic Hunedoara S.A.: EM Lonea, EM Lupeni”.
Obiectivul achizitiei este “conform deciziei Comisiei europene nr. C (2018) 1001 final/16.02.2018  s-au aprobat modificãri ale ajutorului de stat pentru închiderea minelor EM Lonea si EM Lupeni. Încetarea activitãtii se face conform instructiunilor tehnice elaborate de ANRM si de ministerul de resort respective prin întocmirea planului initial de încetare a activitãtii”.  Potrivit CEH, “conform art. 39, lit. g din Legea Minelor nr. 85/2003 cu completãrile si modificãrile ulterioare Planurile Încetare a Activitãtii sunt documentele care se actualizeazã periodic.  Prin urmare se urmãreste realizarea a 2 documentatii de proiectare, respective Actualizare Plan Încetare a Activitãtii pentru EM Lonea si Actualizare Plan de  Încetare a Activitiãtii pentru EM Lupeni”. Documentele ce urmeazã a fi reactualizate se vor plãti din ajutorul de stat. Minele Lupeni si Lonea continuã sã functioneze cu productie în baza unor studii efectuate de INSEMEX si GIG din Polonia.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „CEH nu a gãsit pe nimeni care sã actualizeze planurile pentru minele Lupeni si Lonea

 • 19 martie 2019 la 19:25
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 20 martie 2019 la 07:03
  Permalink

  De ce trebuie gasita o societate care trebuie sa ACTUALIZEZE planurile de inchidere ? E nevoie de bani la partid sau ce? Cat e spaga ?Unde va sunt „specialistii „care freaca menta prin birouri pe salarii enorme ? Si de ce trebuie actualizare? A expirat data ? Nu de alta dar nu s-au deschis abataje noi care nu erau cuprinse in planurile vechi de inchidere . Voi sunteti mai ceva ca aia de la autostrazi….studii pre si fezabilitate , licitatii contestatii si…..de la capat. Handicapatilor !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.