Ministrul Transporturilor luat la întrebãri în legãturã cu DN 66

Parlamentarul este nemultumit cã Investitiile în infrastructura rutierã, care leagã judetul Gorj de Hunedoara, bat pasul pe loc. Senatorul PSD evidentiazã faptul cã transportatorii de  mãrfuri sunt nevoiti sã ocoleascã ruta prin Defileul Jiului.
Fostul primar din Târgu Jiu, în prezent senator PSD de Gorj, îi cere ministrului Rãzvan Cuc explicatii pentru faptul cã o serie de proiecte de infrastructurã bat pasul pe loc din motive ”mai mult sau mai putin cunoscute sau plauzibile”.
Florin Cârciumaru face trimitere directã si la DN 66, segmentul Bumbesti-Jiu- Petrosani, unde transportatorii de peste 30 de tone au interzis. Atât judetul Gorj cât si sudul  judetului Hunedoara, respectiv Valea Jiului, au de pierdut din cauza faptului cã transportatorii de tonaj au interzis pe aceastã rutã.
”Domnule ministru, vã întreb care sunt cauzele pentru care nu au continuat lucrãrile de reabilitare a podului peste râul Jiu din apropierea Mãnãstirii Lainici? Întârzierea începerii lucrãrilor la acest pod afecteazã desfãsurarea traficului de mare tonaj pe acest sector de drum national. Din cauza restrictiilor de tonaj impuse, camioanele cu gabaritul mai mare de 30 de tone ocolesc Gorjul pentru a putea ajunge în judetul Hunedoara. Cât trebuie sã mai astepte conducãtorii auto din Gorj si celelalte judete pentru a putea circula în conditii optime pe DN 66 Bumbesti-Jiu- Petrosani?”, aratã parlamentarul îninterpelare.
Maximilian Gânju

Advertisements