Contractul pentru drumul spre Voineasa, anulat

Un an de zile au avut bani, dar nu au lucrat, iar acum, urmeazã o nouã licitatie. Si asta nu e tot. Pentru drumul ce duce spre Voineasa, constructorii trebuie desemnati si urmeazã o procedurã lungã si anevoioasã.  Iar dacã trecem si peste asta, atunci trebuie sã mai fie si bani în buget. Cât despre custodie, cãrãrile sunt si mai încurcate.
În fapt, drumul ce trece prin  cheile Jietului, o arterã extrem de circulatã si foarte degradatã, încã nu poate fi reparat. Anul trecut au fost bani, dar, cu toate asigurãrile date de drumari, nimeni nu a lucrat la vreun metru. „Este o mare problemã acest drum. Din pãcate, a intrat într-un cerc vicios acest drum si chiar sãptãmâna  trecutã am trimis adrese la CNAIR. Am primit rãspunsul cã a fost reziliat contractul cu firma STRACO, cea care  câstigase licitatia si a fãcut o parte din acele lucrãri în anii trecuti. Anul trecut a avut alocati 10 miliarde de lei vechi si nu a lucrat deloc, iar acum urmeazã sã fie scoasã lucrarea iar la licitatie si, dupã aprobarea bugetului, sper sã bugeteze acel drum”, a spus Vasile Jurca, primar Petrila.
Se pierde timp, iar drumul aratã îngrozitor. Portiuni întregi au gropi, iar pe alocuri, din cauza topirii zãpezilor de pe versanti, drumul este pur si simplu traversat de mici pâraie, care sapã în terasamentul si asa îngust din chei.
Iar la toate acestea, se adaugã faptul cã acest drum are doi  proprietari. „E o struto-cãmilã, pentru cã, pe partea de investitii, apartinem de Craiova, iar pe partea de administrare a drumului, apartinem de Timisoara. Probabil, din cauza asta, lucrurile au mers atât de rãu ”, mai afirmã edilul din Petrila.

Lucrãrile pe acest drum ar trebui sã se desfãsoare în 4 puncte, între km 86+601 si km 105+120, Lucrãrile trebuiau sã fie executate de Straco Grup,  termenul de executie fiind total depãsit, mai ales cã lucrãrile  trebuiau sã înceapã în  19 mai 2015 si sã se finalizeze în anul 2017, în 19  mai.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Contractul pentru drumul spre Voineasa, anulat

 • 18 martie 2019 la 20:05
  Permalink

  Cetateni din Valea Jiului sa nu mai votam cu PSD ca ei nu vor sa modernizeze drumul DN 7A spre Voineasa si drumul DN 66A spre Herculane !

  Răspunde
  • 18 martie 2019 la 22:32
   Permalink

   Ba cretinule, voi PSD-isti sunteti o sect de analfabeti functionali si penali.
   Nu va mai substituit cetatenilor Vaii Jiului, pentru-ca o sa sa va treziti cu galeti de cacat in cap.
   T’ai dracu de PSD-isti jegosi si penali, ati distru incet, incet tara asta !

   Răspunde
 • 18 martie 2019 la 20:23
  Permalink

  Da,mai Ioane,si nu vor nici sa schimbe tevile de termoficare pana la usa apartamentelor,nu vor sa faca nici investitii la Vulcan si Livezeni ca sa devina rentabila huila Vaii Jiului!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.