Taierea salariilor sefilor din CNH, o mare eroare

Reducerea salariilor sefilor din CNH si de la unitatile miniere din Valea Jiului nu estealtceva decat bomboana pe coliva mineritului. Exista o vorba care spune ca, “schimbarea sefului, bucuria prostului”.

In actualul context, “victoria” sindicatului Muntelui, adica a lui Bebe Nica&Co., de a le diminua salariile directorilor, inginerilor, si a altor categorii cu functii de raspundere nu face altceva decat sa grabeasca desfiintarea mineritului, cu implicatii majore si in alte domenii inclusiv in educatie.

Liderul maxim Bebe Nica&Co. au motivat decizia de reducerea salariilor sefilor minerilor pe fondul problemelor financiare grave cu care se confrunta si la ora actuala Compania Nationala a Huilei.

Astfel, mintile cenusii de la Muntele au solicitat comisiei de negociere a CCM modificarea coeficientului maxim de salarizare de la 6,66 la 4,44. O premiera pentru CNH ca un sindicatul care negociaza un CCM sa solicite reduceri de salarii si nu majorari salariale. Adica, marea problema a CNH-ului pe care liderul maxim Bebe Nica&Co. a  identificat-o o reprezinta salariul directorului general, sau a directorului de mina ori a inginerului sef.

Departe de mine gandul de a-i lua apararea actualului director general al CNH, Constantin Jujan, care, in paranteza fie spus si cu riscul de a-i supara pe altii, este cel mai competent si cinstit director  pe care l-a avut aceasta companie cel putin in ultimii 22 de ani, castiga undeva la 4.000 de lei. Oare este mult? Imi aduc aminte ca la accidentul de munca din 2008 de la Petrila nu am vazut picior de sindicalist in echipele de salvare, in schimb directorul Jujan si inginerul sef si celelalte persoane cu raspundere erau. Au aparut apoi, la cateva zile si sindicalistii sa bata din gura ca ciupercile dupa ploaie. O fi mult, 3.000 de lei pentru un inginer sef, sau pentru un director, o fi putin?

Nu sunt eu cel care sa aproximeze cat ar trebui sa castige. Dar daca raportez munca si raspunderea pe care o face si o are un director, ori un inginer sef , cred ca nu este un salariu fabulos.

Minerii sunt singurii care ar trebui sa judece si sa-i judece. Venituri de sute de milioane de lei  numai Daniel Surulescu le-a avut (fara foloasele necuvenite despre care s-a vorbit), cum s-au dus si indemnizatiile de zeci de milioane de lei pe care le incasau cei din Consiliul de Administratie. Unde era atunci Bebe Nica & Co?. Oare indarjirea cu care a cerut reducerea salarilor sefilor  Bebe Nica nu are la baza de fapt o frustrare si o razbunare a sindicalistului pentru ca directorul general Constantin Jujan i-a dat flit si l-a trimis la plimbare cand acesta i-a solicitat sa-l schimbe pe Sandu Sorin si sa-l puna pe el director la mina Lupeni?  Oare cati dintre actualii sefi de mina nu se gandesc sa renunte la functii si la raspunderea pe care o au, sa nu mai aiba fel de fel de griji de cum sa dea mai multa productie cu materialele pe care nu le au, ori sa nu se accidenteze, Doamne fereste cineva, si sa mai ajunga si prin tribunale.

Totodata, cati dintre cei care doreau sa urmeze Facultatea de Mina si sa ajunga ingineri mineri se mai gandesc la acest lucru, cand se gandesc la ce salariu ar putea castiga raportat la munca din subteran. Dar liderul maxim Bebe Nica &Co sunt fericiti ca au rezolvat problema financiara grava cu care se confrunta CNH! Au rezolvat pe dracu….

Marius MITRACHE

7 comentarii la „Taierea salariilor sefilor din CNH, o mare eroare

 • 1 februarie 2012 la 00:23
  Permalink

  Marin Condescu a aruncat in Valea Jiului un os pentru inchiderea mineritului Vaii Jiului,sunt multi care fac tot posibilul sa prinda acest os (ex.cum a facut tradatorul Puiu Horea)Jujan pui de gorjan lupta sa prinda osul mare (de ce credeti voi ca Jujan nu face angajari la CNH,ca sa inchida mineritul Vaii Jiului).

  Răspunde
  • 1 februarie 2012 la 09:15
   Permalink

   din “Minerii Vaii Jiului” a mai ramas doar “Minerii” ??? ai intrat la apa???

   Răspunde
 • 1 februarie 2012 la 00:27
  Permalink

  TOT RESPECTUL PT D-L JUJAN SI PENTRU CE FACE PT CNH .NICA IN IMBECILITATEA LUI ASTA A FACUT SI PT MINERI SA TAIE SI SA REDUCA DIN SALARILE SI DREPTURILE MINERILOR NE FIIND CAPABIL SA OBTINA LA NEGOCIERI NICI MACAR DREPTURILE CASTIGATE DE ALTII PT MINERI IAR PT NEREALIZARILE LUI TOTDEAUNA ALTII SUNT DE VINA ,CAM MULTE PROSTII I SE TOLEREAZA ACESTUI LIDER MAXIM NE ALES DE NIMENI MAI TRIMITETIL SI IN MINA CA POATE A UITA PT CE E REMUNERAT SI PE LAGA EL SI CATELUSUL LUI CAMPEAN DARIUS CARE LA FEL PLATIT LA CELE MAI BUNE BRIGAZI RANCEZESTE PE LA CLUBUL SINDICATULUI ,SI NE PLANGEM CA NU SUNT BANI ,ETC .SA FIM SERIOSI !

  Răspunde
 • 1 februarie 2012 la 01:55
  Permalink

  Chiar asa,de ce sa li se taie salariile? mai bine dublati-le,triplati-le ca doar trebuie sa,,TRAITI BINE”!!!!!
  Tot atatia conducatori ca si inainte de primele disponibilizari!O unitate miniera are acum atat personal cat avea odata un sector!

  Răspunde
 • 1 februarie 2012 la 09:01
  Permalink

  oare ce-l impiedica pe jujan sa-i trimita la munca pe nica si pe acolitii sai,pt. ca niciunul nu are contractul de munca suspendat?cine-i campeanu asta de care vorbesti marcele?dle mitrache,poate reusiti sa mai dati detalii despre aceste „capuse” de la sindicatul muntele,ca ne-am saturat sa apara in GDD numai „marete realizari” ale celor ce conduc acest sindicat!!!

  Răspunde
 • 1 februarie 2012 la 13:30
  Permalink

  Mai fatalau Marius Mitrache ce esti,necopt inca la minte,numai prostii indrugi in articolul tau plin de greseli…Se vede treaba cat de slugarnic esti celor care te platesc pentru prostiile care le scri!!! Pai mergi MAI si intereseaza-te ce salarii au si alti absolventi ai Universitatii Petrosani,chiar Facultatea de Mine,care sunt chiar fosti sefi de promotie,dar spre neseansa lor nu sunt angajati pe post de sefi la butoiul asta plin cu miere care se numeste CNH.Pai sunt justificate salariile astea mari fata de cele ale palmasilor ortaci?! Ale asa zisilor sefi ,care habar nu au a scrie un raport,a da o solutie tehnica…niste imbuibati…Lasa asadar laudele ca pe timpul odiosului,vezi mai bine perfectioneaza-te si tu in a incropi cateva fraze mai de soi in articolele tale!!! Halal articol,halal jurnal,halal CNH,halal tara…!!! Lasati adevaratele valori sa iasa la lumina,sa respire,nu le puneti botnita prin mai stiu eu ce referiri subiective , le faceti prin anumite articole defaimatoare platite de altii.Ajunge!

  Răspunde
 • 2 februarie 2012 la 10:44
  Permalink

  mai”obiectiv”,tu cred ca sugi pe la nica sau jurca!in cest ziar si in ziarul vj se spune adevarul!felicitari dlor ziaristi,continuati cu dezvaluirile din mafia sindicala MUNTELE!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.