Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, vrea sã fie presedintele României. Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a anuntat cã va candida la alegerile prezidentiale de la finalul acestui an.
“Mi-am depus la Autoritatea Electoralã Permanentã actul legal cu nr: 4724/ 14.03.2019 privind  candidatura mea la alegerile prezidentiale din 24 noiembrie 2019. Conform art.4,al.1, voi candida independent, chiar dacã sunt  Presedintele PSDM,  partid politic. Pentru  a-mi putea depune  candidatura, conform art.4, al.2 trebuie sã fiu sustinut de cel putin 200.000 de alegãtori. Pe cale de consecintã voi începe strângerea de semnãturi si demararea celorlalte impuneri legale. Vã astept cu drag, alãturi de mine, pentru a salva tara de la dezastru si a readuce românii acasã”, spune Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului.
“Luceafãrul Huilei” va candida ca independent si sustine cã în curând va începe strângerea de semnãturi. Miron Cozma, de  profesie subinginer minier, a fost presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului. În 1999 a fost condamnat definitiv la 18 ani de inchisoare, pentru instigare la subminarea puterii de stat a minerilor care au venit in Bucuresti in septembrie 1991.  Pe 13 iunie 2017, a fost trimis în judecatã, alãturi de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Mãgureanu si altii, pentru infractiuni contra umanitãtii.
Cosmin BACIU