Fosta moarã din Lupeni s-a transformat, încet, dar sigur, într-un focar de infectie. Clãdirea aflatã chiar la intrarea în localitate se aflã într-o stare avansatã de degradare.
Din interior s-a furat tot ce era bun de valorificat, iar acum clãdirea este plinã de gunoaie. Îsi duc veacul în ea persoanele care nu au un acoperis deasupra capului. De ani de zile, autoritãtile locale încearcã sã scape de clãdire, însã nimeni nu este interesat de ea. Un lichidator judiciar cautã sã vândã un complex de clãdiri aflate chiar la intrarea în localitate.
“Fosta moarã este scoasã la licitatie de vreo doi ani de zile. Nu a fost nimeni interesat de ea. Nu este un pret mare. Este un pret normal, care scade la fiecare licitatie. Noi ne dorim sã vinã cineva sã cumpere acea clãdire. Sunt în jur de 10.000 de metri pãtrati, sunt vreo 3-4 clãdiri destul de mari, ei din punctul de vedere al taxelor si impozitelor au vreo datorie de vreo 700 de milioane (lei vechi-n.r.), mai plãtesc din ea din când în când. Proprietar nu mai existã, clãdirea e luatã de cãtre executor si executorul se ocupã de acest lucru”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Trei clãdiri si suprafete betonate de 10.000 de metri pãtrati sunt scoase acum la licitatie. Pretul este de circa 400.000 de lei pentru întregul ansamblu, care se preteazã pentru a derula diferite activitãti economice. Clãdirea este chiar la intrarea în oras si se degradeazã pe zi ce trece tot mai mult. Interiorul clãdirii a ajuns depozit de gunoi, iar peretii mai au putin si se dãrâmã.
Cosmin BACIU