Reparatii de primãvarã în Valea Jiului

 

Primãvara îsi face simtitã prezenta. În majoritatea localitãtilor din Valea Jiului, administratiile au început lucrãrile de reparatii la infrastructurã. Spre exemplu, în Petrila strada principalã este pur si simplu ciuruitã. Autoritãtile au trecut la actiuni de refacere a drumului, suma alocatã pentru plombarea gropilor din carosabil fiind de 25.000 de lei.Strada principalã din Petrila, cea care face obiectul reparatiilor, a fost inclusã într-un amplu program de modernizare pe fonduri europene. Lucrãrile pentru modernizarea si ranforsarea strãzii Republicii din orasul Petrila au costat 23 de milioane de lei.
Lucrãrile au fost finalizate în anul 2011 si au iesit din garantie în anul 2016. În anul 2018, administratia localã din Petrila a alocat suma de 255 de mii de lei pentru lucrãri de reparatii.
Strada Mosici va fi modernizatã
Strada Mosici din orasul Petrila va intra într-un amplu program de modernizare. Autoritãtile locale au scos la licitatie contractul pentru “achizitie executie lucrãri aferente proiectului amenajare si modernizare (asfaltare) a strãzii Mosici, oras Petrila, judetul Hunedoara”. Strada are o lungime de 620 de metri, aceasta urmând a beneficia de fonduri în valoare de 341.218 lei. Strada Mosici din orasul Petrila se desprinde din drumul comunal DC 68 si are lungimea de 620 de metri, iar acum este formatã din balast colmatat cu pãmânt. 18 luni are la dispozitie constructorul pentru a realiza lucrarea, iar lucrãrile sunt finantate din fonduri bugetare.  |
Scurgerea apelor nu este asiguratã, fiind amenajate dispozitive de colectare si scurgere a apelor  pluviale doar pe unele portiuni. Toate aceste deficiente urmeazã a fi remediate prin asfaltare. Pentru sistemul rutier este prevãzutã  turnarea a 28 de cm de balast, 20 cm de piatrã spartã, 5 cm de strat de legãturã si alti 4 strat de uzurã.
Si la Lupeni autoritãtile locale au început lucrãrile pentru  continuarea celui mai mare  proiect de investitii în infrastructurã derulat aici, respectiv asfaltarea Bulevardului Tudor Vladimirescu.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.