Pe 26 martie, la CRAFT, cei interesati sã gãseascã un program de studiu în România sau în strãinãtate se pot întâlni cu reprezentantii a peste 50 de universitãti din 10 tãri si pot afla mai multe despre ce optiuni de carierã au, discutând cu reprezentantii celor mai apreciate branduri din România. Toate acestea dacã vor participa la RIUF YouForum, conferinta organizatã în cadrul RIUF – The Romanian International University Fair.
Pe lângã gama variatã de universitãti prezente la RIUF, vizitatorii pot participa si la prima conferintã dedicatã 100% dezvoltãrii personale si orientãrii în carierã a tinerilor de liceu si a studentilor. Printr-o structurã dinamicã, care contine ateliere practice, sesiuni de discutii si prezentãri ale programelor de studiu oferite de universitãtile si institutiile educationale prezente la RIUF, conferinta RIUF YouForum a fost creatã pentru a oferi suport celor care încã nu si-au gãsit vocatia sau care încã nu stiu ce program de studiu sã aleagã.
Eveniment unic în România, RIUF YouForum le va oferi ocazia celor prezenti sã discute cu peste 25 de invitati din tarã si din strãinãtate.
În cadrul sesiunilor de discutii, invitatii RIUF YouForum urmãresc sã inspire si sã ajute tinerii prezenti prin intermediul propriilor experiente, abordând teme precum „Învatã din experiente. Turn ON the FUN!”, „Learn to fail, don’t fail to learn”, „Next move: ce faci dupã ce intri la facultate”, „Voluntariatul: calea spre a better you(th)”
În ceea ce priveste partea practicã a conferintei RIUF YouForum, atelierele propuse introduc participantii în domenii precum IT&C, artã, business, marketing sau antreprenoriat, urmãrind interactiunea acestora cu specialisti din domeniu si experimentarea laturii profesionale de care sunt interesati.  „Dream big. Înfruntã-ti temerile”, „Talk like a pro! Atelier de public speaking”, „SUPERPOWERS. Cum sã scrii un CV de 10” sunt o parte din atelierele practice din cadrul RIUF YouForum. Acestea urmãresc sã ofere participantilor o experientã unicã prin intermediul cãreia acestia pot afla dacã se identificã sau nu cu domeniul lor de interes.
În plus conferinta cuprinde si prezentãri ale universitãtilor si institutiilor educationale prezente la RIUF-The Romanian International University Fair, printre care si Studying Criminology and Criminal Psychology, Studying Computing, Engineering and Science in the UK, Study Hospitality Management in Switzerland.  Cei interesati pot afla mai multe informatii pe www.riuf.ro. Înregistrarea pe site le permite acestora accesul pe toata durata târgului din 26 martie, inclusiv la conferinta RIUF YouForum, iar dupã eveniment vor primi o ofertã personalizatã de studii în functie de tãrile si domeniile acestora de interes.
Cei care nu pot ajunge la RIUF Timisoara, pe 26 martie, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, mai au o sansã sã participe pe 23-24 martie la RIUF Bucuresti, 28 martie la RIUF Iasi (Palas Congress Hall) sau pe 30 martie la RIUF Brasov (Hotel Kronwell).
Ruxandra ZAHARIA