Someri selectati pentru constructii

La bursa organizatã la Petrosani, special pentru lucrãtorii în constructii, aproape 30 dintre cei 70 de oameni care au cãutat de lucru si-au si gãsit ceva. Sunt oameni ce au calificãri, ori care nu au dar sunt dornici sã fie angajati.  Alti 14 au si primit  dispozitii de angajare si asta face ca bursa din constructii sã parã un  succes, mai ales cã salariul minim în acest domeniu pleacã de la 3.000 de lei. Totusi, la sediul agentiei din Petrosani au ajuns si oameni care nu prea voiau sã lucreze, sau nu gãseau ce sã lucreze.
Ca de obicei, la astfel de evenimente, multi se dau bolnavi. „Da, mi-am gãsit, dar sunt cam bolnav si trebuie sã merg la spital sã îmi scot adeverintã. Nu sunt apt de muncã si stau cu ajutorul social.  Mi-e rãu, cã sunt cam bolnav si am mai multe boli”, a motivat unul dintre cei ce venise doar sã îsi vizeze carnetul de somer, fãrã sã vrea sã munceascã si atunci a fost trimis sã aducã o adeverintã din care sã reiasã cã nu poate munci.
„Nu e nicio ofertã serioasã. Sunt agent de pazã. Sunt în somaj si nu am gãsit. În constructii nu am calificare. De 12 ani sunt agent de pazã si nu pot în constructii”, a motivat un altul, care nu a vrut sã încerce sã lucreze în alt domeniu. La bursã au venit si femei, dar pentru ele e mai greu sã îsi gãseascã de lucru în acest domeniu. „Nu am gãsit. Nu este pentru femei. Numai în domeniul constructiilor. Sunt în somaj din 2017 si nu am nicio sperantã nici acum”, a spus una dintre femeile care a cãutat un job.  Altii, însã, au venit mai optimisti. „Sunt electrician si sper sã îmi gãsesc de lucru azi”, a spus un alt somer venit la bursã. Angajatorii au spus cã oferã locuri de muncã în domeniul muncilor calificate, dar si necalificate si cã problema cea mai mare este legatã de lipsa vointei, desi, de când a fost majorat nivelul de salarizare, parcã sunt mai multi someri interesati.
„Locurile de muncã pe care le putem oferi sunt în constructii, toatã gama de meserii, care se preteazã, de la muncitori necalificati, dulgheri, zugravi, fierar-betonisti, pavatori. Se simte  interesul oamenilor si în ultima sãptãmânã am fãcut cam 6 angajãri, dar simt cã lucruile se vor redresa, pentru cã  salariul este foarte atractiv, care nu coboarã sub 3.000 de lei”, a spus unul dintre angajatori.
„Suntem  în cãutarea de oameni calificati în meseria de  tâmplar  universal si tâmplar manual si gãsim greu oameni calificati ”, au replicat altii, care fãceau angajãri pentru o fabricã de mobilã.
Bursa în constructii este prima organizatã în Hunedoara pentru cã mai multe santiere vor fi deschise în zonã, iar angajatorii au nevoie de muncitori.
Diana Mitrache

14 comentarii la „Someri selectati pentru constructii

 • 14 martie 2019 la 19:27
  Permalink

  Discriminare, de ce nu posturi pentru mai multe categorii de locuri de munca, numai holoandari le trebe????

  Răspunde
  • 14 martie 2019 la 22:43
   Permalink

   ai la dispozitie anunturi cu locuri de munca care iti ofera cazare masa si un salariu bunicel…..si nu doar in constructii…..poate ca unii desi sunt vai de mama lor fara sa aibe 1 zi vechime sau fara sa stie vre-o meserie fug de munca ca de dracu…..si traiesc de pe o zi pe alta eventual din ajutoare sociale…. cine vrea sa munceasca gaseste oriunde….si la voi si in alta parte….cine nu….o da din colt in colt…..intra pe siteurile de profil cu locuri de munca si vezi cate oferte sunt …cu masa si cazare incluse……poate ca unii (si nu putini ) isi mai si merita situatia si mai ales condiitile in care sunt…….atat de interesati au fost unii ca la iesirea de la ajofm s-au oprit in prima crasma …unde si-au terminat si ultimi bani……fiind clienti vechi si fideli ai „paharului „

   Răspunde
 • 14 martie 2019 la 19:29
  Permalink

  Ce scoala pregateste pavatori????? Vreau si eu sa urmez o scoala de pavatori…

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 08:49
  Permalink

  Zi site-ul daca vrei sa ajuti ”un turist” ca mai sunt oameni care nu ”stie” sa ”navigheze” pe world wide web….
  Si se vorbeste de accesul la piata muncii, tu crezi ca oamenii fara loc de munca au calculatoare de ultima generatie, laptopuri, GPS, cuptor electric, jacuzzi in loc de vana, WC cu taste, frigider cu programare electronica, termopane de ultima generatie, usa de 6000 de lei, tablouri cu van Gogh, Rubens, scoala italiana, tablete, becuri economice, etc…. Ba, ce ”dastept” esti tu…. Fa turism pe alta planeta….

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 16:13
  Permalink

  Ba, da tu jignesti, ba tarane……si cu bautura mai termina ca eu vorbesc despre oameni care nu au bani de bautura, trebuie bani ca sa bei, tu stii ce s-a scumpit bautura?????
  Si eu vorbesc despre locuri de munca in Petrosani si in zona nu pe tara sau mai stiu eu ce…
  Si exagerarile au fost voite ca sa realizezi ca nu toti sunt asa destepti ca tine… Da, scuze ca nu stii de gluma…..baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa turistule!!!!
  Am auzit si eu de siteurile alea, dar ca sa iti mai tai din elanul cu care aperi nu stiu pe cine in detrimentul oamenilor care nu vor sa munceasca pe doi lei si sa fie tratati de doi lei. Nu vrei sa ma angajezi tu pe mine, sa vedem cum ne intelegem???? Ce zici???

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 16:31
  Permalink

  Si am uitat, merci pentru cateva situri pe care nu le stiam. Da esti nazist cumva, sa moara toti saracii, ce zici sa ramai tu????? Buna ideea, nu????? Si alte categorii sociale care te deranjeaza, deaia nu poti tu schimba Romania? Turistule, esti plin de ura de clasa……poate si de rasa??????

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 16:34
  Permalink

  Si inca ceva, daca nu mai am bani de net, ce fac turistule???? Cum pot afla de locuri de munca, o intreb pe Babatan de la ALOFM, nu?

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 16:42
  Permalink

  Nu exista tara in lume fara saraci, turistule, iti spune un om fara loc de munca, cu aia ce facem??????
  Da, sunt comunist ….. Saraci din toate tarile, uniti-va!

  Răspunde
 • 15 martie 2019 la 22:59
  Permalink

  imi este mila de tine…..de halul si de felul in care ai ajuns…..cu o gandire ca a ta…..nu vei gasi niciodata de lucru si nici nu vei reusi niciodata la nimic……daca tu consideri ca in situatia „ta” si a altor „amarati ” care ai vai de capu lor ….intr-o zona care se surpa pe ei la propriu……sa afirmi ca „oamenii nu vor sa munceasca pe doi lei”…..atunci stati asa fratilor……nu munciti pe doi lei si ramaneti asa …”decuplati” de la curent ,de la gaze, de la apa, de la canalizare de la RESTUL TARII….in niste blocuri tip ghetou care stau sa va cada in cap….cu niste firfirici in buzunare ,daca asta ai afirmatia ta …ca nu muncesti pe doi lei …stai asa atunci …..tu stii daca iti este bine si fara aia doi lei………..eu daca asi fi in situatia ta asi munci si pe doi lei pana ce asi reusi sa ma calific in ceva ….si asi gasi altceva …….VINO in Cluj Timisoara…ESTI INVITATUL MEU….si am sa te duc dimineata la 5-6 sa vezi oameni „cu gramada” care asteapta autobuze ,tramvaie sa mearga la lucru…..multi dintre ei …… chiar pe salarii de 2 lei….si daca nu crezi…..iti fac rost si de fluturase de salarii…..DAR OARE ACOLO DE CE SE POATE ????…… ca daca comparam valea plangerii cu timisoara si cluj……e cam diferenta nene intre cer si subpamant ca dezvoltare economica…doar ca acolo se mai si munceste uneori chiar si in 2 locuri ..prin urmare poate ar trebui sa te razgandesti si sa-ti reinprospatezi mintea si gandirea innapoiata……altfel vei ramane la fel…..si pana la urma …si fara aia 2 lei pe care ai mai ai in buzunarul pantalonilor rupti si neschimbati demult

  Răspunde
 • 16 martie 2019 la 07:17
  Permalink

  Da, poate nu vreau sa muncesc… Ai dreptate, decat o viata grea mai bine deloc…

  Răspunde
 • 16 martie 2019 la 11:55
  Permalink

  Turistu’ ! ca sa traiesti in CLUJ ,TIMISOARA tre’ sa ai salar baban nu abureala de 2 lei la care te referi tu ,asa ca mai usor cu mobila !nu toti ‘e prosti’ . mai avem copii in facultate asa ca 2 lei ajung pt o apa minerala . asa ca mai revizuieste gandirea !

  Răspunde
  • 18 martie 2019 la 06:40
   Permalink

   stimate domnule…nu-mi da lectii de timisoara sau cluj ca de acolo provin si acolo locuiesc….faptul ca ai un copil la scoala si ca ai cheltuieli …..nu inseamna ca si cunosti realitatea zonei……si da …in timisoara exista fabrici de componente firme internationale ( nu prostiile ce le spui tu cu carat de mobila ) fabrici de cabluri, fabrici de cauciucri ,de faruri ,de volane, de electronice, de plastic….care au cel putin 1500 de angajati ….ca sa nu spun ca sunt care au si 5000 de oameni cazul flextronics…si sunt firme care nu platesc grozav marea masa a angajatilor ….1500-1700 ron e un salariu mic pt timisoara ….imi permit sa il numesc de 2 lei…..INSA…oamenii care muncesc acolo si in general oamenii din timisoara MUNCESC…se duc in 3 schimburi unii la norma… unii nu au timp nici de pauza …..cu alte cuvinte…..nu se pune problema de a nu muncii ca e salariul mic……iti repet si tie ca si „amicului de mai sus” care cam fuge „de orice” munca …DIMINEATA LA ORA 5 – 6 strazile sunt pline de oameni care asteapta autobuze asteapta tramvaie asteapta masini care sa ai transporte la locurile de munca….si nu sunt putini…..ai poti vedea la ora 15 cum ies pe usile firmelor de umplu toata zona…..(vezi calea buziasului spre exemplu)….pe niste salarii nu foarte grozave …iar daca comparam timisoara ..sau clujul ….cu zona voastra ca dezvoltare economica… e diferenta tati….intre cer si subpamant……intrebarea e…..oamenii aia adunati toti la un loc de ce nu au gandirea voastra ????????…”A La Valea Jiului.”..care o are amicul de mai sus……”decat salariu mic mai bine deloc”….ca acuma va cam stie o tara intreaga….si cam oricui ai pomenesti de valea jiului…..va cam stie renumele….au venit oameni de la voi din lupeni vulcan petrosani care au avut cazare gratuita, masa calda,diurna pe zi si 1800 ron in mana….si pt asta nu trebuiau sa se omoare cu cine stie ce munca…..insa nu le-a priit, nu prea s-a vazut munca la ei….ca sa nu spun ca majoritatea aveau un aspect….cam de brunetei tatuati …gen infractori……pana una alta pe buna dreptate …in mare parte va cam meritati situatia ” si renumele acolo”…s-a vazut si iarna asta…..2 dadeau la lopata…restul ai priveau de la geamuri……altii nu au fost in stare dupa 30 de ani de stat in chirie in blocurile cfr-ului sa isi amenajeze o toaleta ….asteaptau sa vina primaria sa le curete rahatu ajuns inclusiv in ghiuveta……..iar pe amicul de mai sus il si auzi recunoscand …ca mai bine „sta” decat sa mearga pe un salariu mic……..pai orice om zdravan si normal la cap………isi da seama de voi …..la ce nivel de gandire sunteti

   Răspunde
 • 18 martie 2019 la 00:44
  Permalink

  Turistule du-te tu si lucreaza pe 2 lei si traieste din banii aia nu le cere altora.Cu traitul pe 2 lei in CJ sau TM arati doar cat de mincinos si cate prostii poti sa scoti din tine.Asta am ajuns o zona de exploatati? de doi lei? de sclavi pe plantatie? de salahori? ce anunturi mah? ai lucrat tu pentru aia din anunturi de esti tu sigur ca primesti salariu si masa calda? habar nu ai ce se ascunde in spatele anunturilor dar dai din gura.Si repeti placa stereotipurilor cu bautura si ajutoarele sociale fara o baza reala ca atata poti,mintea ta de ignorant nu poate accepta realitatea sau nu vrea sa o accepte.Un frustrat care sta toata ziua si jigneste populatia Vaii Jiului asta esti.Cum deschid pagina la comentarii hop si tu cu ineptiile tale.Dintre toti tu pari ala fara ocupatie cu prea mult timp liber la dispozitie.Uite ca milioane de oameni nu au vrut sa lucreze pe 2 lei si au plecat in alte tari si ti-au aratat degetul mijlociu si tie si altora ca tine si AJOFM-urilor sclavagiste si o sa faca asta in continuare.Pana cand patronii nu isi schimba atitudinea asta de Evul Mediu fata de angajati nu vor avea parte de forta de munca.Crezi ca atragi forta de munca jignind sau asa fortat? nu cred,ce cred este ca tu esti ala care ar trebui sa isi schimbe gandirea,nu aia carora le ceri tu asta.Atat in rest nu ma intereseaza nici un raspuns din partea ta,un dialog cu tine nu are rost asa ca…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.