Ca sã profite de ultima zãpadã, în Parâng, biciclistii sunt invitati sã pedaleze pe zãpadã. Le este pusã la încercare îndemânarea de bikeri, priceperea si chiar si pentru cãzãturi vor fi apreciati si premiati.
Asta spune Erika Santa, cea care a organizat, alãturi de Rãzvan Marica, un antreprenor în turismul din Parâng, aceastã competitie ineditã. Nu îti trebuie decât o bicicletã bunã si mult curaj.
„Ne-am gândit cã este bine-venitã o actiune si aici în zona Petrosaniului. O cotez ca o ultimã miscare pe zãpadã si invitãm lumea sã vinã sã se distreze, sã ne ia premiile si sã se simtã bine alãturi de noi, în Parâng. Miscarea pe zãpadã, pe bicicletã presupune distractie, în primul rând, Stim toti cã nu e usor pe zãpadã si îi asteptãm chiar si pe cei care vin sã cadã pe zãpadã. Avem si un slalom, nu doar o cursã în care vom premia cele mai bune sãrituri ”, a spus Erika Santa, organizatoare din partea San Montan.
Actiunea este una ineditã si se desfãsoarã pe 3,4 km în zona pilonului 17 al telescaunului, pe traseul dintre Slima, statia Meteo si înapoi, acolo unde vor fi amenajate si trambuline si zone de slalom cu bicicleta.
Cei care vor participa recunosc cã nu este deloc usor, cã s-au antrenat chiar ani de zile pentru competitie. „Usor nu va fi, pentru cã depinde cum va fi vremea. Dacã va fi putin soare, zãpada se mai topeste si ne va fi mai greu, dar acum vedem.
E mult de muncã si trebuie sã ai bicicletã adecvatã. Cu o bicicletã normalã nu se prea poate concura si e greu. Ani de zile m-am antrenat”, a spus Mihai Mihãilã, concurent.
Voluntarii spun cã actiunea va avea si un scop umanitar si la final, toatã lumea va face curãtenie la munte. „Mã bucur cã pot sã particip ca voluntar la aceastã actiune pentru cã am înteles cã donatiile vor face ca zona din jurul telescaunului sã fie ecologizatã. Îmi place sã fiu în preajmabiciclistilor, sã îi surprind cu aparatul foto si noi, cei de la San Montan mergem mereu pe zãpadã”, a precizat si Vasile Laurentiu Sorin, voluntar, care va face si fotografiile din cadrul concursului. Concursul areloc în Parâng, în 16 martie si primul start se dã la ora 11,00, premiile urmând sã fie date pe categorii de vârstã si sex.
Diana Mitrache