Adrian si Miron Gãrdean au fost achitati de acuzatiile de dare de mitã în dosarul instrumentat de DNA, pentru cã faptele s-au prescris. Au fãcut însã apel iar dosarul a ajuns la Alba Iulia. Fratii Gãrdean au sustinut cã au fost fortati sã dea mitã, pentru a primi la timp banii pe lucrãrile  efectuate într-un  contract cu statul. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Hunedoara, iar cei doi afaceristi au scãpat de acuzatii. Totusi, cei doi au  atacat solutia instantei de fond iar ieri au avut prima înfãtisare la Curtea de Apel Alba Iulia.
Adrian Gãrdean si Miron Gãrdean au fost acuzati de procurorii DNA cã au dat mitã fostului ministru al Dezvoltãrii Regionale si Turismului, Elena Udrea, pentru a asigura finantarea la timp a unor contracte de lucrãri încheiate de SC Termogaz Company SA (al cãrei administrator era Miron Dorel Gãrdean) cu mai multe unitãti administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România“. Dosarul a fost disjuns din celebrul dosar „Gala Bute”, în care Elena Udrea a fost deja condamnatã la sase ani de închisoare cu executare pentru infractiuni de coruptie. Fratii Gãrdean au recunoscut cã au dat mitã, însã au sustinut si cã au fost constrânsi sã comitã infractiunea.
”Aceastã apãrare a fost invocatã încã din cursul urmãririi penale însã procurorul nu a verificat dacã inculpatii au fost sau nu constrânsi sã ofere mitã pentru a evita intrarea firmei în faliment si importante pierderi pentru societate, asociati si angajati. (…) Martorii audiati de procuror si indicati în rechizitoriu nu au fost întrebati despre  constrângerea exercitatã asupra inculpatilor”, se precizeazã în motivare.
Maximilian Gânju